A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу

Дата: 18.05.2023 09:07
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Сьогодні ми з болем у серці згадуємо сумну дату - День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу.

18 травня 1944 року відбулись найбільш трагічні події в історії кримськотатарського народу. Саме в цей день, у вже звільненому від німецьких військ Криму, розпочалася операція військ НКВС по депортації кримських татар до віддалених районів Середньої Азії та Сибіру. Операція проводилась відповідно до таємної постанови Державного комітету оборони № 5859сс «Про кримських татар». Московські кати заявили, що цей народ не має права на існування. Лише до 1948 року загинуло майже 50% кримських татар. Було знищено половину цілого народу...Це був свідомий акт геноциду проти кримськотатарського народу. Російські комуністи намагалася стерти будь-які згадки про цілий народ з історії.

Десятиліття кримськотатарський народ вів сміливу і наполегливу боротьбу з радянським режимом за повернення на рідну землю. Україна з часу проголошення незалежності взяла на себе повну відповідальність за долю всіх своїх громадян, включно з тими, що повертаються на її територію з місць депортації.

І знову історія повторюється. З 2014 року, цинічно напавши на територію України, російські окупанти фактично продовжують геноцид кримськотатарського та  українського народу, заперечуючи право на їх існування.

У цей скорботний день схиляємо голови на знак пам’яті про сотні тисяч кримських татар, безжально вигнаних, вбитих і знищених та віддаємо глибоку шану представникам кримськотатарського народу, які вистояли і не скорилися, знайшли у собі сили за ради відродження своєї багатовікової історії.

Віримо, що разом українці і кримські татари дадуть гідну відсіч російському загарбнику і звільнять окуповані землі Український Донбас, Українську Таврію та Український Крим.

Українці разом з кримськими татарами сьогодні промовляють: Україна переможе! Крим буде вільним! Qırım serbest olacaq!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь