A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Податківці наголошують на легальному оформленні трудових відносин

Дата: 17.05.2023 17:20
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

 

 

Надзвичайно актуальним і важливим сьогодні є питання легалізації виплати заробітної плати, цивілізованого оформлення трудових відносин між роботодавцем та найманим працівником. На жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам законодавства. Як наслідок – ухилення від сплати податків і військового збору, які сьогодні вкрай необхідні для нашої країни. Слід зазначити, що від цього страждають обидві сторони трудових відносин. 

«Нелегалізована» зайнятість має для роботодавців безліч негативних наслідків, зокрема, відсутність кадрової стабільності. А наймані працівники, в свою чергу, втрачають трудовий стаж та можливість користування державними гарантіями, зокрема: субсидією, державною соціальною допомогою малозабезпеченим сім’ям, правом на допомогу по безробіттю і пенсійне забезпечення. Отримуючи заробітну плату неофіційно, «в конвертах», працівники позбавляють себе можливості користуватись щорічними відпустками, а у випадку виробничої травми або захворювання – оплати лікарняних листів, страхових виплат. Тому, погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники мусять розуміти, що вони наражають себе на ризики, пов’язані із захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин.

Наголошуємо, що кожний працівник повинен мати належний соціальний захист, гарантований державою, безпечні і здорові умови праці, достойну заробітну плату, що зумовлює належні умови життя і соціальну стабільність.

Легалізація трудових відносин та заробітної плати сприяє забезпеченню гідної праці і значних темпів економічного зростання та істотно впливає на всі аспекти соціально-економічної діяльності, що особливо зараз так необхідно.

Закликаємо роботодавців проявити свою громадянську свідомість та забезпечити європейський підхід до вирішення питань легального оформлення трудових відносин, а найманих працівників – ніколи не погоджуватися працювати без належного оформлення трудових договорів.

 

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь