A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Комісія з питань легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення продовжує свою роботу

Дата: 12.05.2023 10:20
Кількість переглядів: 230

Фото без опису

Рішенням  виконавчого комітету  Ізяславської  міської ради  від 20 січня 2022 року №12 створено комісію з питань легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення, своєчасності сплати податків та інших обов’язкових платежів.

До складу комісії ввійшли представники управлінь, відділів міської ради, виконавчого комітету міської ради, депутати міської ради та за згодою представники відділень центру зайнятості, податкової  інспекції, відділення поліції.

Нещодавно відбулося чергове засідання вищезгаданої комісії під керівництвом міського голови Сергія Шлегеля. На засіданні комісії було розглянуто питання виплати заробітної плати найманим працівникам суб’єктами, які здійснюють господарську діяльність на території громади, менше мінімального розміру  встановленого законодавством.

У ході обговорення порушеного питання наголошувалось, що одним із вагомих напрямків діяльності органів місцевого самоврядування є належний захист трудових прав працівників, легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та своєчасність  сплати податків  у повному обсязі  до бюджету.

Виплата заробітної плати працівникам  нижче  встановленого  законодавством  розміру - це порушення  законодавства України  про працю  та впливає на соціальну захищеність  працівників, зокрема зменшує надходження  до місцевого бюджету.

На засіданні комісії заслухано керівників ТОВ "Партнер Агропром", ТОВ Компанія "Укрелітагро", ТОВ "Михнівські лани", Ізяславське райспоживтовариство, ТОВ "Екострум", фізичних осіб-підприємців  Плисюк Л.А., Плисюк О.Д., Стасюк О.В. щодо стану виплати заробітної плати, причин недотримання гарантій з виплати заробітної плати.

За результатами обговорення питань порядку денного керівникам суб’єктів господарювання надано конкретні пропозиції у найкоротший термін  забезпечити  виплату заробітної плати  не нижче законодавчо встановленого розміру,  дотримання вимог законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками та встановлення їм гарантій в оплаті праці.

Також на засіданні комісії прийнято рішення щодо проведення комісійних рейдових обстежень суб’єктів господарювання щодо дотримання ними  вимог законодавства  в частині легалізації трудових відносин та виплати заробітної плати. У разі встановлення таких фактів  по результатах обстежень міською радою будуть ініційовані  відповідні звернення до контролюючих органів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь