A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Вдячні нащадки-мешканці Ізяславської громади вшанували великий подвиг покоління, яке вистояло у смертельній боротьбі з нацизмом

Дата: 09.05.2023 14:45
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

 

8 травня Україна разом з Європою та світом відзначає День пам'яті та примирення, а також вшановує мужність і відданість тих, хто здобував перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. Війна - це не лише танки, гармати й масштабні бої… Це поламані долі, мільйони великих людських трагедій, які тривали роками. Немає на українській землі такої родини, у літописі якої б не залишила страшні сторінки та жахлива війна, відлуння якої болить і сьогодні.

Практично у кожному населеному пункті України стоять обеліски Слави, меморіали із полеглими на полі бою та закатованими нацистським режимом. Подвиг героїв-переможців у Другій Світовій непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

У цей день ми вдвічі сильніше відчуваємо біль від втрат, адже сьогодні попри гасло "Ніколи знову" на нашій землі, в самому центрі Європи, йде кровопролитна жорстока боротьба, в якій гинуть найкращі сини і доньки України. На українську землю прийшов вже російський загарбник: нищить,  вбиває українців, руйнує домівки…Де б не ступала нога «руського миру» - скрізь кров, сльози та горе….

Традиційно у ці травневі дні проходили масові заходи біля меморіалів, пам’ятників та інших пам’ятних місць на території Ізяславщини. Проте цьогоріч, через розпочату росією війну проти України та українського народу, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва, вшанування пам’яті жертв воєнних злочинів відбулося із дотриманням вимог законодавства та обмежень воєнного стану.

З нагоди Дня пам'яті та примирення у Парку Слави міста Ізяслав відбулася панахида за всіма загиблими оборонцями України у роки Другої світової війни, а також за українськими захисниками, які загинули під час російсько-української війни. Після цього відбулась церемонія покладання квітів до братської могили воїнів-визволителів. Пам’ять про всіх українців, котрі стали жертвою Другої світової війни, ціною власного життя вибороли перемогу, винесли вирок нацизму, зупинили «коричневу чуму», громадськість Ізяславщини вшанувала хвилиною мовчання.

Крім того у цей день відбулись тематичні заходи в старостинських округах громади. 

Історія Другої світової війни нас вчить, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми разом, коли ми відчуваємо, що справедливість на нашому боці і стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні.

Ніколи знову! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь