A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На Ізяславщині відбулись тематичні заходи з нагоди роковин Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2023 17:00
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

Ось вже 37 рік біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й… Цей день є днем пам'яті про саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії. Серед них були й представники  Ізяславщини. 

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам'яті важкі й героїчні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров'я зупинили ядерну катастрофу. Наша пам’ять зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими вони були.

З нагоди 37-ї роковини Чорнобильської катастрофи та в пам’ять про подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи, що знаходиться біля будівлі 13 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, відбулася церемонія вшанування пам’яті героїв Чорнобиля. Учасники заходу вшанували річницю трагедії хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Вшановуючи пам'ять героїв, Ізяславський міський голова Сергій Шлегель зазначив, що скільки б часу не минуло з того трагічного моменту, Чорнобильська катастрофа завжди буде відгукуватися болем у багатьох сім’ях мешканців Ізяславщини. Адже чимало із них брали участь в ліквідації наслідків катастрофи, взявши на себе удар ядерної стихії і захистивши весь світ від радіаційного лиха. Подвиг людей, які ціною свого здоров’я і життя усували наслідки страшної аварії, вічно житиме в нашій пам’яті. Сьогодні ми віддаємо данину поваги героям, які, незважаючи на страшну небезпеку, відважно боролися з наслідками ядерної стихії. Сердечна подяка та низький уклін за їхній подвиг!

Фото без описуНам ніколи не слід забувати, що Чорнобильська катастрофа – трагедія, створена брехнею і безвідповідальністю, вона викрила злочинність усієї системи влади Радянського Союзу. Минуло 37 років, і з Москви знову прийшла загроза повторення катастрофи. Її принесли російські окупанти. Щодня над ядерними реакторами пролітають російські ракети, якими прагнуть спричинити якнайбільше жертв серед мирного населення. Рашистська стратегія залякування загрожує новими ядерними катастрофами. Тому Україна знов і знов закликає світ діяти, щоб зупинити агресора, і робить все можливе, щоб звільнити наші землі від російської «машини смерті».

Крім того, в інших населених пунктах Ізяславщини відбулись тематичні заходи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь