A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ізяслав поповнився ще одним польським містом-побратимом

Дата: 27.04.2023 14:16
Кількість переглядів: 176

Фото без опису

 

Ізяслав офіційно поповнився ще одним містом-побратимом. Це Ґміна Нароль (Республіка Польща). Історія стосунків з польським містом-гміною з великим серцем почалася після повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України.

 Офіційно Угоду про партнерство та співпрацю між містами було підписано 23 квітня в Ізяславському історико-краєзнавчому музеї. Підписанню цього важливого документа передували прийняті відповідні рішення місцевими депутатами обох громад. Свої підписи поставили бурмістр Ґміни та міста Нароль Ґжегож Домінік та Ізяславський міський голова Сергій Шлегель. Це не лише ще одна можливість знайти європейських друзів, але й прекрасні перспективи співпраці (нові можливості для обміну досвідом, спільних проєктів та комунікації між громадами). Адже саме міжнародна співпраця дає можливість використання та долучення світового досвіду, а також вироблення перспективної моделі розвитку громади. Укладений документ передбачає розвиток двостороннього співробітництва та обмін досвідом на рівні органів місцевого самоврядування у різних сферах взаємодії – економіка та інфраструктура, освіта, культура, спорт, охорона здоров’я, сільське господарство, охорона навколишнього середовища та інші.

У рамках зустрічі було висловлено сподівання, що це початок великого шляху партнерства, дружби і довіри і триватиме роками. 

Фото без описуПольські міста стали справжньою підтримкою та опорою для багатьох українських міст. Вони надсилають тонни вантажу гуманітарної допомоги, допомагають українським біженцям за кордоном, і найголовніше -засуджують загарбницьку війну росії проти України. Так і вчинило польське місто-гміна Нароль - не чекаючи формальної процедури підписання угоди вже декілька разів надсилали вантажі гуманітарної допомоги для  внутрішньо-переміщених осіб, які знайшли прихисток на Ізяславщині.

Користуючись нагодою, польська делегація ознайомилась із історичною Ізяславщиною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь