Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

До уваги власників земельних ділянок

Дата: 24.04.2023 15:21
Кількість переглядів: 177

Фото без опису

19.11.2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель», який врегульовує деякі питання ведення Державного земельного кадастру та реєстрації прав на нерухоме майно під час військового стану, розблоковує приватизацію деяких ділянок та знімає заборону на формування (створення) земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Вище зазначеним законом доповнюється підпункт 5 пункту 27 Перехідних положень Земельного кодексу України виключенням щодо можливості приватизації, а саме: дозволено безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), а також на безоплатну передачу у приватну власність громадянам України земельних ділянок, переданих у користування до набрання чинності Земельним кодексом України.

Тобто, якщо на земельній ділянці розташований житловий будинок, або Вам раніше було передано земельну ділянку у користування, то тепер Ви маєте право розпочинати процес оформлення цієї ділянки у власність.

Під забороною приватизації землі залишились вільні від будівель і споруд земельні ділянки і які нікому не були передані у користування до набрання чинності Земельним кодексом України, тобто до 2002 року.

З порушеним питанням звертатись до Центру з надання адміністративних послуг міської ради за адресою: м.Ізяслав, вул.Грушевського, 5, контакти: (03852) 4-00-09, 4-19-27


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь