A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Від ворожих бомб палає українська земля, а місцеві палії допомагають нищити навкруги усе живе!

Дата: 22.03.2023 09:45
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

 

З настанням весни значно збільшилась кількість зафіксованих пожеж в екосистемах. Спричиняє пожежі як необережне поводження з вогнем, так і навмисний підпал. Навіть невеликий сірник чи викинутий недопалок може призвести до масштабної пожежі.

Кожен факт підпалу — це злочин проти природи. Під час згоряння однієї тонни рослинних залишків у повітря виділяється близько 9 кг мікрочастинок диму, до складу якого входить пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин.

Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, спалювання листя і сухої трави завдає шкоду природі, призводить до руйнації верхнього ґрунтово-рослинного покриву, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки та гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми.

Звертаємо увагу, що спалювати листя, траву та інше заборонено законом в ст. 27 Закону України «Про рослинний світ», ст. 39 Закону України «Про тваринний світ», ст. 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Відповідальність за спалювання залишків рослинності визначається ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передбачає штраф від 3060 до 30600 гривень.

Також статтею 245 ККУ передбачена кримінальна відповідальність за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення.

У воєнний час спалювання сухостою може бути прирівняне до диверсійної роботи, що також передбачає кримінальну відповідальність.

Закликаємо усіх бути свідомими! Не спалюйте суху траву, листя та сміття! Не знищуйте природу та не створюйте негатив серед громадян. Краще скеруйте свої сили на боротьбу проти російського агресора та відбудову економіки!

Бережіть довкілля, власне здоров’я та здоров’я своїх дітей!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь