A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Вшановано пам’ять тих, хто ціною власного життя наближав День визволення Ізяславщини від нацистських загарбників

Дата: 06.03.2023 13:37
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

Майже вісім десятків літ відділяють нас від буремних років Другої світової війни. Для історії – це мало, а для людини – це майже все життя. Щороку 05 березня, у День визволення Ізяславщини від нацистських загарбників, ми вшановуємо пам’ять тих, хто заради визволення населених пунктів нашої громади від окупантів віддав своє життя, а також величаємо відважних героїв, які подарували нам радість Перемоги, які витримали на своїх плечах весь тягар тих часів, а потім підняли зі згарищ населені пункти… Цей рік – не виняток.

З нагоди цієї знаменної дати у Парку Слави міста Ізяслав відбулась церемонія покладання квітів до братської могили воїнів-визволителів громади, а також вшанування їх хвилиною мовчання. Квіти - це та крихітка тепла, яку ми можемо покласти до холодного меморіального комплексу, а хвилина мовчання - тиха вдячність і сумні спогади про них…

У нашій пам’яті, як вдячних нащадків, назавжди залишаться імена учасників бойових дій, які у ті буремні роки звільнили від нацистських окупантів рідну землю та чимало європейських країн. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі сорокових, ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.

Подвиг визволителів нашого краю від ненависного ворога у Другій світовій війні – це еталон мужності та патріотизму, яскравий взірець для наслідування представників прийдешніх поколінь, справа честі кожного з нас, щоб вислів «ніхто не забутий, ніщо не забуте» і надалі залишався головним моральним принципом нашого життя. Зараз їхні подвиги повторюють онуки-праонуки, завдяки яким над Ізяславщиною майорить синьо-жовтий стяг.

Як тоді, так і зараз Україна неодмінно здобуде довгоочікувану перемогу над окупантом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь