A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На пленарному засіданні сесії міської ради заслухали хід виконання цільових програм за минулий рік

Дата: 03.03.2023 16:22
Кількість переглядів: 373

Фото без опису

 

У ході роботи тридцять четвертої сесії міської ради, яка проходила минулого тижня, депутати заслухали, наскільки ефективно в Ізяславській міській територіальній громаді відбувається реалізація низки цільових програм гуманітарної сфери.

Запровадження в країні воєнного стану і призупинення фінансування капітальних видатків відчутно вплинуло на життєдіяльність Ізяславщини у цій сфері. Проте завдяки плідній співпраці з підпорядкованими структурними підрозділами міської ради та підприємствами громади у минулому році вдалось досягнути певних позитивних результатів у реалізації діючих цільових програм. 

Звітуючи про хід виконання Програми «Освіта Ізяславської громади на 2021-2025 роки»  за минулий рік, було зазначено, що незважаючи на  виклики, пов’язані із повномасштабним вторгненням окупантів на територію України, проводилася відповідна робота щодо виконання заходів, спрямованих на підвищення якості освіти громади.

Протягом 2022 року через  військову агресію росії та введення в країні воєнного стану усі заклади освіти громади здійснювали організацію освітнього процесу із впровадженням дистанційного навчання. Для цього були задіяні всі інтернет-ресурси та наявна комп’ютерна техніка закладів.  Постійно проводилися різноманітні заходи щодо використання наявних в закладі освіти цифрових (інформаційних) технологій та пристроїв,  опанування, вдосконалення та впровадження педагогами онлайн-сервісів в освітній процес, поєднання синхронного та асинхронного режимів під час дистанційного навчання.

Основним пріоритетом освітньої галузі, в умовах військових дій, залишається безпека всіх учасників освітнього процесу. У закладах освіти громади  облаштовано відповідні укриття, проведено інформаційні години  щодо правильного поводження під час сигналу «повітряна тривога», розроблений алгоритм дій щодо організації укриття дітей в захисні споруди після отримання сигналу «повітряна тривога».

Приділено значну увагу для дітей з особливими освітніми потребами, створення належних умов для розвитку інклюзивної  та спеціальної освіти.

Стан матеріально-технічної бази закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти в основному задовільний.

Протягом 2022 року проводилася робота для забезпечення якісного та безпечного харчування дітей в закладах освіти із дотриманням норм, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Крім того, забезпечено безкоштовним харчуванням  дітей обов’язкових пільгових категорій, визначених законодавством України.

Незважаючи на економічно важкий час та війну в країні, завдяки співфінансуванню вдалось придбати шкільний автобус, а благодійним фондам та організаціям вдалося здійснити конкретні кроки з модернізації окремих закладів освіти громади.

Аналізуючи виконання Цільової програми з національно-патріотичного виховання дітей та  молоді Ізяславської міської територіальної  громади на 2021-2025 роки, було встановлено, що у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф на територію нашої держави та введенням воєнного стану в Україні виконання заходів цієї Програми у 2022 році було обмежено. Та все ж з метою створення та розвитку в Ізяславській міській територіальній громаді системи національно-патріотичного виховання, насамперед для дітей та молоді, на основі формування й утвердження принципів любові і гордості за власну державу, її історію, мову, культуру, науку, спорт, національних і загальнолюдських цінностей, усвідомлення громадянського обов’язку та зміцнення якостей патріота України як світоглядного чинника, спрямованого на розвиток успішної країни, проводились інформаційно-просвітницькі тематичні заходи за участю учнівської молоді. Робота по реалізації заходів Програми продовжується і надалі.

Далі місцеві обранці на пленарному засіданні сесії приділили увагу програмам охорони здоров’я.

Метою Програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Ізяславська міська багатопрофільна лікарня» Ізяславської міської ради на 2021-2025 роки є поліпшення надання медичної допомоги населенню, покращення демографічних показників шляхом впровадження сучасних методик діагностики, лікування, забезпечення ліками та діагностично-лікувальним обладнанням, залучення молодих кваліфікованих медичних кадрів, забезпечення належного рівня оплати їхньої праці та проведення реконструкції, ремонту лікувальних приміщень відповідно до сучасних вимог.

Всі виділені кошти на фінансування цієї Програми своєчасно освоєно. Дебіторська та кредиторська заборгованості, станом на 01.01.2023 року відсутні. Виконання бюджетної програми у 2022 році сприяло покращенню надання медичних послуг та умов перебування пацієнтів у стаціонарі, доступності та безбар’єрності до всіх будівель закладу для маломобільних груп населення. Забезпечено доступну кваліфіковану медичну допомогу населенню, шляхом створення умов для формування здорового способу життя, підвищення якості профілактики, діагностики та лікування, поліпшення матеріально-технічної бази КНП «Ізяславська міська багатопрофільна лікарня» Ізяславської міської ради при впровадженні нових інноваційних методів діагностики та лікування, закупівлі та ремонту медичного обладнання, матеріалів, медикаментів та продуктів  харчування для стаціонарних хворих, покращення матеріально - технічної бази та матеріальної мотивації праці медичних працівників.

Що стосується реалізації у минулому році Програми фінансової підтримки надання первинної медичної допомоги КНП «Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ізяславської міської ради на 2021-2023 роки, то завдяки цій Програмі вдалось підвищити ефективність та якість надання медичної допомоги на первинній ланці з метою подолання несприятливих демографічних тенденцій; збільшити питому вагу медичної допомоги, що надається сімейними лікарями на рівні амбулаторно-поліклінічної; забезпечити поточне утримання в належному стані всіх структурних підрозділів КНП «Ізяславський центр ПМСД» відповідно рекомендованих табелів оснащення та нормативів. Усі кошти, що виділялись на цю Програму, освоєно повністю та своєчасно.

З метою підвищення рівня медичної допомоги хворим на орфанні захворювання, забезпечення їх сучасними медичними препаратами та спеціальним медичним харчуванням, рішенням виконавчого комітету Ізяславської міської ради №59 від 18.05.2022 року було прийнято Програму забезпечення лікування хворих на орфанні захворювання на 2022-2024 роки.

У 2022 році на виконання заходів цієї Програми використано              40 876,60 грн. Фінансування здійснювалось за рахунок коштів міського бюджету в межах наявного фінансового ресурсу по двох напрямках:

- придбання спеціального медичного харчування (використано - 28 314,00 грн);

- забезпечення лікарськими засобами шляхом відшкодування вартості виписаних лікарями пільговими рецептами (використано - 12 562,60 грн).

         Завдяки дії Програми придбано 60 флаконів харчового продукту Ліквіджен (жирова емульсія з середньоланцюговими тригліцеридами для дієтотерапії при станах, пов’язаних із порушенням всмоктування жирів або метаболізму довголанцюгових тригліцеридів), що покращує якість життя та гармонійний фізичний розвиток. Також за кошти міського бюджету здійснювалось відшкодування вартості життєво-необхідних лікарських засобів по виписаних лікарями  рецептах.

Забезпечення хворих сучасними ефективними препаратами у рамках Програми позитивно впливає на якість життя, зменшує частоту загострень та кількість лікувальних курсів в умовах стаціонару. Люди з діагнозом «муковісцидоз» потребують щоденного прийому дороговартісних ліків і додаткового спеціалізованого харчування протягом усього свого життя, тому дана Програма є вкрай важливою для таких пацієнтів.

Обговорюючи хід виконання Програми «Турбота на 2021-2025 роки» за минулий рік, було розставлено основні акценти у реалізації цієї Програми. Незважаючи на запроваджений воєнний стан в Україні, у цьому руслі проводилася систематична робота щодо забезпечення належного соціального захисту та гідного рівня життя жителів громади, підтримки найбільш незахищених верств населення шляхом надання адресної допомоги, фінансування  додаткових заходів щодо соціального захисту та підтримки осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, бездомних громадян та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Крім того, Програмою передбачено кошти на:

- компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги згідно чинного законодавства на суму 921,7  тис. грн., фактично використано на суму 919,9 тис.грн. Виплати проводились на підставі інформації, наданої  відділенням № 2 управління соціального захисту населення Шепетівської райдержадміністрації. Середня кількість одержувачів протягом року становила 40 чол. Працівники центру проводять рейдові перевірки факту спільного проживання та надання соціальних послуг одержувачами коштів;

- відшкодування автоперевізникам витрат за перевезення пільгових категорій населення – 634,9 тис.грн., профінансовано та фактично використано  - 634,8 тис.грн. Протягом звітного періоду відшкодування здійснювалося 2 перевізникам: ПП Рабощук О.В. (міжміські та міський (№ 3 (Комбікормовий завод – Лабази)) перевезення), ПП Мартинова Г.А. (міжміські перевезення);

- відшкодування витрат перевізникам за перевезення пільгових категорій населення залізничним транспортом – 80,0 тис.грн., фактично виплачено – 69,5. Відшкодування здійснювалося на підставі розрахунків, наданих Козятинською дирекцією залізничних перевезень;

- відшкодування за надання послуг зв’язку пільговим категоріям населення – 47,1 тис.грн., з них фактично використано – 47,0 тис.грн. По закінченню 2022 року кількість одержувачів становила – 108 чол.

Що стосується реалізації Програми відзначення державних,  регіональних, місцевих  та  професійних свят,  ювілейних, пам'ятних  та  знаменних дат,   заохочення    за  заслуги  перед Україною, Ізяславською міською територіальною громадою, здійснення  представницьких  та  інших заходів на 2021-2025 роки, то у звязку із повномасштабним вторгненням окупнатів на територію України відповідно до чинного законодавства протягом минулого року проводились переважно пам’ятні та благодійні тематичні заходи. На виконання заходів цієї Програми за рахунок загального фонду було виділено 167,8 тис. грн., із них використано – 16,06 тис. грн.

Так, на жаль, залишаються чимало проблемних питань, котрі потребують негайного вирішення. А тому вживаються дієві заходи для продовження  реалізації цих цільових програм гуманітарної сфери, адже усі вони наразі є пріоритетними для мешканців та гостей Ізяславщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь