Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Заклади освіти та культури Ізяславщини долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови

Дата: 21.02.2023 17:43
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

Мова – це найкращий і найнадійніший визначник свідомості. Саме тому мова у всьому світі однозначно визнається, як показник етнічної та національної належності.

Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. А найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова - його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття. Це - найдорожчий скарб, що, за твердженням істориків, сягає глибини не менше семи тисячоліть.

Наразі, коли наша країна бореться з хижою московською ордою, що століттями винищувала українську мову, українську націю, особливо гостро усвідомлюєш, що українська мова – це теж зброя! Кожен думаючий українець добре усвідомив вагу рідного слова як найціннішого багатовікового надбання, яке є душею нашого народу та його генетичним кодом.

Сьогодні, 21 лютого, заклади освіти та культури Ізяславщини долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови. Цей день був насичений різноманітними інформаційно-просвітницькими заходами (флешмоби, диспути, вікторини, ігри, виразне читання поезії, подорожі, тощо). Мета цих заходів -  розкрити дітям усю красу української мови, її багатство, щоб кожна дитина любила та шанувала українську мову, пишалася нею, розуміла рідне слово, відчувала його і вміло ним користувалася.

Фото без описуУкраїнська мова є міцним корінням нашої вічно живої культури. Це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

Тож плекаймо чудовий сад української мови, донесений до нас із глибини віків.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь