A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулась нарада із залученням бджолярів та аграріїв Ізяславщини

Дата: 14.02.2023 16:52
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

 

14 лютого за ініціативи Ізяславського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено нараду із залученням бджолярів та  суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур, щодо дотримання законодавства в частині використання пестицидів, агрохімікатів, інших засобів захисту рослин.

Головна мета зібрання - спільними зусиллями узгодити порядок  взаємодії  бджолярів  та сільгоспвиробників  в межах чинного законодавства.

Щороку виникає проблема масової загибелі бджіл внаслідок порушення законодавства, регламентів, які допускають деякі аграрії при застосуванні засобів захисту рослин під час обробки посівів на полях та самі пасічники.  Тому необхідно вжити всіх можливих заходів щодо запобігання випадків масових отруєнь бджіл.

Під час зустрічі спеціалістами Держпродспоживслужби  проведено роз‘яснювальну роботу  стосовно дотримання наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва», яким запроваджено надважливі для галузі бджільництва норми, а саме:

 

Разом із тим, у ході проведення наради наголошувалось на:

  • проведенні щорічного обстеження пасік та відбору і дослідження матеріалу в лабораторіях Держпродспоживслужби згідно з планом протиепізоотичних заходів;

  • необхідності отримання обов’язкових супровідних документів при переміщенні пасіки та реалізації продуктів бджільництва;

  • порядку здійснення оповіщення про заплановане застосування засобів захисту рослин суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур;

  • створенні в територіальній громаді постійно діючої комісії із встановлення фактів отруєння бджіл з питань бджільництва.

По завершенню зібрання, було зазначено, що дотримання правил та проявлення  взаємної поваги є гарантією плідної співпраці суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур, та бджолярів, що принесе користь двом сторонам: пасічнику - мед, пилок та здорових бджіл, а аграрію - підвищення врожайності сільськогосподарських культур за рахунок  запилення рослин бджолами.

Нарада пройшла плідно та сподіваємось, що заклала фундамент для подальшої роботи  з мінімізації випадків отруєнь бджіл та забезпечення сталого розвитку бджільництва на території Ізяславщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь