A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Інтереси та права дітей мають стояти на першому місці

Дата: 04.02.2023 15:49
Кількість переглядів: 173

Фото без опису 

Кожна дитина потребує піклування і відчуття своєї необхідності. Адже ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм. Проте, не всі батьки цим переймаються. Вони ухиляються від виконання батьківських обов’язків, ведуть антигромадський спосіб життя й не створюють належних умов для виховання та проживання своїм дітям. З їх вини їхні чада опиняються в складних життєвих ситуаціях.

Коли постає питання доцільності позбавлення таких безвідповідальних батьків прав на участь у вихованні їхніх дітлахів, то винуватці намагаються не допустити цього. 

Питання доцільності позбавлення батьківських прав матері та батька відносно їхніх дітей вивчалось в п’ятницю, 03 лютого, на засіданні комісії з питань захисту прав дітей міської ради під керівництвом заступника міського голови Лесі Божко.

Принципово та виважено комісія підходила до розгляду цього питання, з'ясовувались факти і обставини.  Як зазначила головуюча комісії: «Діти – це наше майбутнє і залишатись осторонь їхніх проблем ми не маємо морального права. Саме від роботи відповідних служб громади залежить рівень захищеності кожної дитини  Ізяславщини. Тому прийняті нами рішення повинні відповідати інтересам саме дітей».

Наступні три питання порядку денного стосувались визначення місця проживання неповнолітніх дітей.

Вислухавши заявників та ознайомившись із поданою документацією, прийнято комісією конструктивні рішення в інтересах дітей й взято на контроль до їх повного виконання.

Крім того, присутніми переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку відділу «Служба у справах дітей»  міської ради. 

Підводячи підсумки засідання, було наголошено, що кожна дитина має право на соціальну підтримку та захист з боку громади. Діяльність комісії з питань захисту прав дитини спрямована на координацію зусиль установ та організацій Ізяславщини у сфері реалізації державної політики щодо соціально-правового захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, раннього соціального сирітства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь