A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ми – різні, але всі ми рівні!

Дата: 26.01.2023 14:24
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

 

25 січня провідним фахівцем із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлією Потюк проведено бесіду на тему  «Ми різні, але всі ми рівні!» для 8-х класів  Ізяславського ліцею № 5 ім.О.П.Онищука.

У ході бесіди розглянуто такі поняття, як «стать» та «гендер» людини, основні відмінності між ними. Наголошено увагу учнів на тому, якщо ми кажемо «стать» чи «біологічна стать» - маємо на увазі фізичні чи біологічні відмінності чоловіка та жінки, а якщо використовуємо термін «гендер» чи «соціальна стать» - то говоримо про психологічні, соціальні та культурні особливості між чоловіком та жінкою.

Гендерна рівність – рівний правовий статус жінок і чоловіків та рівні можливості для його реалізації, надання особам обох статей можливості брати рівну участь у всіх сферах життєдіяльності суспільства.

 У формі тренінгових вправ з дітьми розглянуто, які ознаки відносяться до «статі», а  які  - до «гендеру», завдяки чому стало зрозумілим, що обов’язки людина може виконувати незалежно від статі, як от – жінка може водити машину, одягати штани, коротко стригтись, а чоловіки – працювати косметологами, заводити довге волосся, працювати вихователями в дитячому садочку.

Наприкінці заняття зроблено висновок, що в сучасному суспільстві дівчатка й хлопчики, жінки й чоловіки мають рівні права. Освіта, заняття спортом, професія, ведення домашнього господарства залежать не від статі, а від її бажання.

 

 

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»

Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь