A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Феєрія різдвяних колядок

Дата: 12.01.2023 16:48
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

 

Проведення у січневу пору щорічного фестивалю колядок, щедрівок та різдвяних піснеспівів «У колі друзів», який дозволяє продемонструвати місцевий колорит, уже стало гарною традицією на Ізяславщині. З року в рік самодіяльні колективи, фольклорно-етнографічні гурти, фольклорні колективи, церковні хори, окремі виконавці, не байдужі до збереження, примноження й популяризації славних традицій та обрядів України й Ізяславщини, збираються, щоб відчути дух єднання, взаєморозуміння та гармонії.

Цьогоріч традиційне святкове дійство відбулося 11 січня в Ізяславському будинку культури.

У зв’язку із вторгненням окупантів на територію України усі заходи відбуваються по-іншому, із гірким присмаком. Проте обов’язково з вірою в наших відважних захисників, в довгоочікувану Перемогу України. Різдвяне обрядове дійство цього разу пройшло під девізом “Разом переможемо”, під час якого збирали кошти на підтримку Збройних Сил України.

Цьогоріч до  участі у фестивалі колядок, щедрівок та різдвяних піснеспівів зголосились: нотний, дитячий хори та хор храму Святого великомученика і цілителя Пантелеймона  Православної церкви України, хор храму святого Миколая Чудотворця, зведений хор «Світанок» та фольклорний ансамбль «Зорянка» Ізяславської школи мистецтв, хор Свято-Космодаміанського храму с.Клубівка, народний аматорський фольклорний ансамбль с.Ріпки, хор Свято-Покровського храму с.Радошівка, вокально-інструментальний ансамбль Ізяславського будинку культури. Також взяли участь і гості із інших громад: хор Свято-Троїцького храму с.Плужне, хор Свято-Ільїнського храму с.Варварівка, хор храму Казанської ікони Божої матері с.Голики.

Гучними оплесками, радісними посмішками зустрічали та проводжали глядачі всі колективи від найменших - дітлахів до найстарших. Незважаючи на те, що концертна програма тривала понад дві години, кожен виступ захоплював і дивував розмаїттям мелодій і щирих віншувань, вражав неперевершеними костюмами, майстерним виконанням стародавніх та сучасних українських колядок та різдвяних піснеспівів. Спів виступаючих проникав у саме серце глядачів та дарував усім тверде переконання, що Україна була, є і буде. Ніхто ніколи не здолає наш український дух.

Його учасники колядували не задарма, організатори підготували кожному колективу відповідний диплом. За традицією завершився фестиваль спільним виконанням учасників та глядачів колядки "Добрий вечір тобі, пане господарю".

Цей фестиваль подарував усім присутнім масу задоволення, позитивних емоцій та ще раз підкреслив, як важливо берегти традиції та звичаї нашого краю, передавати їх з покоління у покоління та нести крізь віки. Сподіваємось, що наступний фестиваль зуміє зібрати ще більше коло учасників.

Фото без описуА зібрані під час заходу кошти у розмірі 10295,50 грн. передано для настоятеля, благочинного храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Православної Церкви України, митрофорному протоієрею отцю Володимиру Ковальчуку для придбання необхідних речей нашим відважним захисникам, які наразі на передовій.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь