A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Як знайти свій "пункт незламності" на Ізяславщині

Дата: 07.12.2022 09:47
Кількість переглядів: 272

 

Фото без опису

 

По всій Україні в рамках нового проєкту підтримки людей, продиктованого воєнним станом, розгортають «Пункти незламності» - спеціальні місця, які функціонують у випадку настання критичних ситуацій, зокрема, тривалої відсутності електропостачання (стан блек-ауту), відсутності мобільного зв’язку, опалення, водопостачання, водовідведення.

Нещодавно ми інформували про визначення місць розташування пунктів «незламності» на території Ізяславщини. Проте наразі змінено місця їх розташування.

Отже, оновлюємо список адрес пунктів «незламності», які після отримання офіційного повідомлення від Хмельницької обласної військової адміністрації про настання надзвичайної ситуації (не пізніше 2 годин з моменту отримання повідомлення) діятимуть в м.Ізяслав:

  • 13 Державна пожежно-рятувальна частина Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області (пожежна частина) (м.Ізяслав, вул.М.Микитюка, буд. 106 І);

  • ДП «Ізяславське лісове господарство» (актова зала) (м.Ізяслав, вул.Михельська, буд. 32);

  • приміщення Ізяславської міської ради  (м.Ізяслав, вул.Грушевського, буд. 5).

 

Робота вищезазначених пунктів незламності триватиме протягом усього часу дії надзвичайної ситуації у режимі 24/7 (цілодобово).  Відповідальний черговий пункту незламності здійснюватиме реєстрацію відвідувачів у спеціальний журнал (ПІП, контакт особи, потреби (якщо такі є)).

За цими адресами у разі критичної ситуації населення зможе скористатися певними послугами, аби пережити екстрені умови: зігрітися, підзарядити свої гаджети, отримати інформацію про поточну ситуацію, випити гарячого напою, знайти питну воду та аптечку. Крім того протягом доби пункти незламності відвідуватиме психолог (або соціальний робітник), що відслідковуватиме психологічний стан відвідувачів, підтримуючи найбільш пригнічених.

У разі переповненості приміщення в одному з цих пунктів, відповідальні чергові можуть запропонувати відвідувачам можливість переміститись до іншого пункту незламності. 

Перебування громадян в пунктах незламності не обмежено по часу, проте у випадку напливу великої кількості відвідувачів варто пам’ятати, що це місце короткострокового перебування, тобто необхідно давати можливість й іншим людям потрапити й обігрітися. «Бронювання» місця для своїх не передбачається та заборонено це робити.  

Крім того до пунктів незламності на громадських засадах можуть залучатись вихователі та викладачі для роботи із дітьми. Дітей без догляду батьків або відповідальних опікунів на цих пунктах залишати не дозволяється. 

Припинення роботи пунктів здійснюється на підставі офіційного повідомлення Хмельницької обласної військової адміністрації про завершення їх роботи.

Із правилами перебування у пунктах незламності можна ознайомитись за цим посиланням

Так, наразі цих пунктів «незламності» три. Усі вони мають відповідати відповідним вимогам. З державного бюджету не передбачені кошти на ці цілі. Тому облаштування цих пунктів здійснюється власними силами та завдяки підтримці небайдужих підприємців нашої громади.

 Крім того вишукуються шляхи відкриття подібних «пунктів незламності» в інших населених пунктах Ізяславської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь