A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Депутати міської ради прийняли головний фінансовий документ, за яким житиме Ізяславщина у 2023 році

Дата: 30.12.2022 18:18
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

Нещодавно відбулось засідання тридцятої (позачергової) сесії Ізяславської міської ради 8 скликання, на розгляд якої виносилось 16 питань порядку денного.

Серед найважливіших питань – ухвалення бюджету Ізяславської міської територіальної громади на 2023 рік. Формування  бюджету громади, як і усієї України в цілому, здійснювалося в умовах воєнного стану. Це вплинуло на особливості складання розрахунків. Проте бюджет 2023 року збалансований за доходами і видатками. У пріоритеті на фінансування для Ізяславської громади у наступному році залишаються такі напрямки, як територіальна оборона, освіта, культура, соціальний захист, медицина, житлово-комунальне господарство.

Згідно фінансового документу розмір доходів по загальному та спеціальному фондах, які передбачаються у 2023 році, складає 266784,681 тис.грн., з них 254671,481 тис.грн. – це власні доходи загального фонду, а 12113,2 тис.грн. – власні доходи спеціального фонду. Видатки місцевого бюджету складатимуть                   266 784 681  грн., у тому числі видатки загального фонду  бюджету  254 671 481 грн. та видатки спеціального фонду бюджету 12 113 200 грн.;  резервний фонд  місцевого бюджету - 905 351 грн.

Завдяки вчасно проведеній значній підготовчій роботі головний фінансовий документ громади прийнято одноголосно у строки, передбачені бюджетним законодавством України.

Крім того рішеннями сесії внесено зміни до низки цільових програм, зокрема:

  • Програми «Освіта Ізяславської громади на 2021-2025 роки» (щодо організації забезпечення безкоштовним/пільговим харчуванням окремих категорій вихованців і учнів у закладах дошкільної та загальної середньої освіти на 2023 рік);

  • Програми підтримки та розвитку комунальної організації «Міський трудовий архів» Ізяславської міської ради на 2021-2023 роки (щодо фінансування міського трудового архіву на наступний рік);

  • Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Ізяславської міської територіальної громади на 2022-2025 роки (щодо придбання комунальної спецтехніки за рахунок власних коштів комунальних підприємств та коштів з місцевого бюджету).

З метою забезпечення територіальної цілісності, захисту та підвищення обороноздатності держави, сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву, підготовки населення і територій до національного спротиву, забезпечення безперебійної життєдіяльності Ізяславської міської територіальної громади під час воєнного стану, своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту населення громади місцевими обранцями затверджено Програму „Національного спротиву та заходів з територіальної оборони Ізяславської  міської територіальної громади на 2023 рік”.

         У ході засідання обранці також проголосували за встановлення додаткових пільг з оплати за навчання у мистецькій школі «Ізяславська школа мистецтв» Ізяславської міської ради дітей учасників бойових дій та інвалідів війни.

         Не менш важливим є прийняття депутатами рішення про звернення до  Президента України щодо повернення до Верховної Ради України з пропозиціями (накладання вето) проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» (№5655 від 11.06.2021 року), яким передбачається фактично позбавити місцеве самоврядування можливості результативно домагатися від забудовника дотримання містобудівної документації, оскільки перевірки  законності перекладаються на експертні організації, що обирає сам забудовник, при цьому  держава фактично знімає з себе відповідальність за законність при наданні права на будівництво.

    Сесією також розглянуті питання про надання матеріальної допомоги жителям громади, затвердження штатних розписів окремих комунальних установ, питання у сфері земельних правовідносин та інші.

З усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитись на офіційному вебсайті Ізяславської міської ради за посиланням https://izyaslav-miskrada.gov.ua/docs/1317424/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь