A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим!

Дата: 14.12.2022 17:22
Кількість переглядів: 154

Фото без опису 

Чорнобиль... Це слово відоме по всьому світу. Його й досі вимовляють із тривогою в очах, бо це була найстрашніша катастрофа світового рівня, наслідки якої проявляються й дотепер.

Ліквідатори… Саме вони першими кинулися у бій з невидимим та жорстоким ворогом, з яким ніхто не знав, як боротися, від якого нічим було захиститися. Серед рятівників від ядерної небезпеки було чимало мешканців Ізяславської громади, які в перші дні й місяці катастрофи боролися з ядерною стихією, бо їх покликала країна, аби врятувати Батьківщину та весь світ від непоправного. На жаль, для багатьох ліквідаторів це був останній бій.

14 грудня - це не тільки свічка пам'яті на честь загиблих рятівників від радіації, а й нагадування всім, як людство може опинитися на межі життя та смерті.

Через 36 років Україна і світ знову опинилися за крок від знищення людства, коли „братський чобіт“ вступив в атомну зону нашої держави… Цьогоріч пам’ятну дату ми зустрічаємо в умовах повномасштабної війни з російськими окупантами, втім це не завадило вшанувати Героїв, що боролися з «мирним атомом».

З нагоди цієї події біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи, що знаходиться біля будівлі 13 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, відбулася церемонія вшанування пам’яті Героїв Чорнобиля, які ціною власного здоров’я та життя, без вагань та роздумів, усвідомлюючи всю складність ситуації, ступили назустріч неприборкуваному смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті. Учасники заходу вшанували річницю трагедії хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв-ліквідаторів.

Перемогли ядерного звіра, переможемо й ворожу орду!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь