A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Андріївські вечорниці: в Ізяславській громаді вшанували українські традиції

Дата: 14.12.2022 15:35
Кількість переглядів: 153

Є у нашого народу чудова традиція – святкувати вечорниці. Віддаючи шану минувшині, беручи все найкраще у наше сьогодення, ми на вечорницях відроджуємо те найдорожче, що є в народі – його пісню, мову, історію, звичаї. Андріївські вечорниці (в ніч на 13 грудня) – одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. Це святкування вважалася наймасовішими і найпопулярнішими серед молоді, адже це веселі і колоритні дійства, жарти і сміх.

Проте цьогоріч урочистості на території Ізяславщини були не такими, як зазвичай: без розваг та гулянь, однак зі збереженням основних традицій: кусанням калити, ворожінням, вікторинами та благодійними ярмарками на підтримку Збройних Сил України.

Цими днями у закладах освіти та культури Ізяславської територіальної громади також проведено тематичні заходи, мета яких полягала у вихованні сучасної молоді засобами народознавства, прищеплення любові та поваги до українських народних звичаїв та обрядів, поглиблення знань українського фольклору, виховання взаємоповаги, колективізму, створення позитивного психологічного мікроклімату. Заходи проходили під гаслом «З вірою у Перемогу збережемо наші українські традиції».  

У закладах освіти та культури громади панував справжній український національний дух: колоритні національні костюми, тематичні ігри, куштування традиційної Калити — все це дало змогу особисто відчути красу давніх обрядів України.

Допоки ми оберігаємо наші стародавні традиції, наш генетичний код нації, до тих пір ми українці - окрема ідентична самобутня нація. Ми - сильний, незламний народ! Спільними зусиллями, попри різні умови, ми обов'язково ПЕРЕМОЖЕМО ворога!

ФОТОКОЛАЖ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь