Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення Ізяславського міського голови до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2022 10:00
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

Шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС!

 

Не стихає відлуння Чорнобильських дзвонів, не втрачає своєї гіркоти слід, який залишила після себе страшна аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС. Родюча чорнобильська земля стала «зоною», непридатною для життя місцевістю; 3,5 мільйони постраждалих від катастрофи та її наслідків, 10% території зазнала прямого радіаційного ураження, 160 тисяч людей переселено у безпечні місця з Прип’яті та довколишніх районів.

Аварію на Чорнобильській АЕС знає і пам’ятає весь світ. Адже це одна із найбільших світових техногенних катастроф, яка не знає ані відстані, ані кордонів.

Пам'ятаючи про темні сторінки історії, ми ніколи не повинні забувати героїзму пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які ми відчуваємо й донині. Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців Ізяславської громади. Це була боротьба людей з вогнем в ядерному пеклі. Вони рятували не лише атомну станцію, Прип’ять, Чорнобиль… Вони рятували Україну та весь світ.

І знову понад тридцять років потому історія повторюється… Знову біль і горе, тисячі загиблих та загрози використання ядерної зброї від країни-терориста. Після повномасштабного вторгнення в Україну окупанти захопили окремі атомні електростанції нашої держави. Україна у черговий раз рятує світ. Співробітники атомних станцій робили та продовжують робити усе можливе, аби запобігти ядерному вибуху. Їхній подвиг назавжди записаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам'яті українського народу.

Промені смерті не змогли знищити дух героїзму, солідарності і самовідданості тих чоловіків і жінок, які у далекому 1986 році боролися в Чорнобилі з ядерною стихією. Не зможуть зробити й зараз.

Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим!

 

З повагою

міський голова Сергій ШЛЕГЕЛЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь