A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ізяславщина попри все  продовжує традиційну щорічну акцію «16 днів проти насильства»

Дата: 08.12.2022 18:00
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

 

Найважливішим скарбом нашої держави – України - є ми з вами - українці! Наше життя, наша безпека, самостійність, недоторканість, честь і гідність, наше здоров’я та життя є пріоритетом такої незламної країни. Вона намагається піклуватися  про кожного й своєю злагодженою, організованою роботою реалізує соціальну політику України у формі соціального забезпечення та підтримки осіб, що опинилися у складних життєвих обставинах, які бувають зумовлені випадками торгівлі людьми або ж вчиненням різних форм насильства.

Намагаючись не замовчувати ці проблеми, а запобігти їх появі та поширенню, з 25 листопада на території Ізяславщини  проводиться акція «16 днів проти насильства».

У кожному куточку світу проблема насильства є досить актуальною, вагомою та, на жаль, розповсюдженою незалежно від регіону, раси, культури, конфліктів та подій, що відбуваються в державі.

Працівники відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради спільно з фахівцями КУ «Центр надання соціальних послуг» намагаються донести до дітей розуміння того, що будь-які форми насилля суворо забороняються, адже вони порушують права дитини. Вносять свій внесок задля профілактики бездоглядності, безпритульності, жорстокої поведінки, суперечок в родині та у школі. Насильство поділяється на такі види, як: фізичне, економічне, сексуальне й психологічне, яким не завжди діляться - приховане страхом, соромом, зневірою у подолання.

Безумовно, подолати домашнє насильство можна лише за умови об’єднання спільних зусиль кожного  громадянина, державних органів і установ та громадських організацій. Сім’я –  це острівець безпеки та комфорту, спокою та затишку, розуміння та довіри, в якому немає місця для насилля.

З метою розвитку та панування правової освіти, приділенню уваги громадськості до проблем насильства, у рамках проведення всеукраїнської акції «16 днів проти насилля» головним спеціалістом відділу «Служби у справах дітей» Ізяславської міської ради Оленою Ящук за участю провідного фахівця із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Юлії Потюк були проведені виступи, бесіди з учнями Ізяславського ліцею № 5 ім.О.Онищука, Ізяславської гімназії № 4 ім.В.Кобернюка, Ізяславського ліцею № 2 ім.О.Кушнірука, на тему:«Насильство над дітьми, його види та наслідки», «Як не стати жертвою насильства», «Конфлікт – причина насильства. Способи уникнення конфліктних ситуацій», «Попередження булінгу серед неповнолітніх».

Школярі із великою зацікавленістю слухали виступаючих, а також досить активно включилися в роботу: обговорювали  проблему насильства та агресії у сім’ї та серед однолітків, демонстрували знання своїх прав, які захищає Конвенція ООН про права дитини.

Головним спеціалістом відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради, провідним фахівцем із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг», юристом відділу «Ізяславське бюро правовової допомоги» в Ізяславському центрі зайнятості проведено круглий стіл до Міжнародного дня ООН з викорінення насильства.

Проведені заходи, спрямовані на профілактику насильства,  стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей; сприяли вихованню людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги  до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь