A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

«Що потрібно знати про домашнє насильство»

Дата: 06.12.2022 10:54
Кількість переглядів: 227

 

У рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 5 грудня 2022 року на базі Шепетівського  районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації»  у Хмельницькій області відбувся інформаційно-просвітницький захід з метою підвищення рівня поінформованості з питань домашнього насильства осіб, які перебувають на обліку центру Пробації.

 Участь у заході взяли старший інспектор Шепетівського районного сектору № 2 ДУ «Центр пробації у Хмельницькій області» Оксана Ставнійчук,  провідний фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк, юрист відділу «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Зоя Гонтарук, провідний фахівець профорієнтації Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості Ольга Волинець.

Оксана Ставнійчук наголосила на тому, що особам, які перебувають на обліку Центру пробації, важливо бути обізнаними з питань домашнього насильства, адже вони знаходяться у «групі ризику» як такі, що можуть вчиняти насильство, особливо у стані алкогольного сп’яніння.

Юлія Потюк ознайомила присутніх із актуальністю домашнього насильства. Адже, попри повномасштабну війну, проблема домашнього насильства не стає менш важливою. Також вона роз’яснила види насильства (фізичне, психологічне, сексуальне, економічне), його основні ознаки та прояви. Присутні отримали інформацію щодо «гарячих ліній», за якими можна отримати консультацію щодо ситуації насильства, установи Ізяславської територіальної громади, до яких можна звертатися у випадку загрози чи вчинення домашнього насильства.

Зоя Гонтарук зауважила, що з періоду вторгнення російської федерації на територію України зросла кількість випадків домашнього насильства. Також вона надала детальну інформацію щодо спеціальних заходів щодо протидії домашньому насильству (терміновий заборонний припис стосовно кривдника, обмежувальний припис, взяття на профілактичний облік, направлення кривдника на проходження програми для кривдників).

Ольга Волинець надала інформацію про наявні актуальні вакансії на ринку праці  Ізяславської міської територіальної громади, роботу Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості.

Присутні отримали соціально-рекламну продукцію з питань домашнього насильства, координати з отримання психологічної допомоги, допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом.

 

 

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»

Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь