A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Діти – це наше майбутнє і залишатись осторонь їхніх проблем ми не маємо морального права

Дата: 01.12.2022 08:47
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

 

Кожна дитина має право на проживання в сім’ї разом з батьками, або в сім’ї одного з них та на піклування батьків. Предметом основної турботи та основним обов’язком батьків є забезпечення інтересів своїх дітей. Однак не всі батьки це розуміють і не всі батьки готові це здійснювати. У зв’язку з чим, 30 листопада під керівництвом міського голови Сергія Шлегеля відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини міської ради.

Членам комісії довелося вирішувати питання доцільність позбавлення батьківських прав двох батьків відносно своїх неповнолітніх дітей, а також відібрання малолітніх дітей від матері без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на їх утримання.

Із матеріалами, що були подані до розгляду, членів комісії ознайомила начальник відділу «Служба у справах дітей» міської ради Раїса Ткаченко.

Приймаючи рішення з розгляду порушених питань, члени комісії керувалися законодавчими актами у сфері охорони дитинства, повноважень органів опіки та піклування, до уваги брався вік дітлахів, їхній стан здоров’я та інші обставини, що мають істотне значення. Вирішення питання захисту прав дітей базувалось на принципі першочергової турботи про них. По кожній сім’ї запропоновано алгоритм вирішення складних життєвих обставин.

Крім того, учасники заходу обговорили та затвердили індивідуальні плани дітей, які перебувають на обліку відділу «Служба у справах дітей» міської ради.

З кожного питання прийнято конструктивні рішення, спрямовані на недопущення порушень у сфері захисту прав та законних інтересів дітей, а також взято їх на контроль до повного виконання.

За результатами проведеного засідання Сергій Шлегель зазначив: «Діти – це наше майбутнє і залишатись осторонь їхніх проблем ми не маємо морального права. Саме від роботи комісії залежить рівень захищеності кожної дитини, яка проживає на Ізяславщині. Тому прийняті нами рішення повинні відповідати у першу чергу інтересам дітей».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь