A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Привітали довгожительку з поважним ювілеєм

Дата: 20.11.2022 18:12
Кількість переглядів: 446

Фото без опису

 

У п’ятницю, 18 листопада, був особливий день для родини Ящуків з с.Комини. Поважний 90-річний ювілей  ступив на поріг господині дому Тетяни Яківни. До речі, в Лютарському старостинському окрузі, на щастя, мешкають чимало довгожителів. Адже кожен такий ювілей є гордістю Ізяславської міської територіальної громади, у кожного з них своя історія, свої секрети довголіття. Ці люди є очевидцями чималих історичних подій минулого століття, носіями наших традицій, глибокої життєвої мудрості. І таку гарну традицію - вітати з поважним ювілеєм - започатковано, щоб подарувати літнім людям увагу, турботу і тепло.

Зранку з днем народження іменинницю сердечно привітали рідні та близькі, а трохи згодом її відвідали вдома староста й діловод Лютарського старостинського округу Ізяславщини та інші почесні гості.

Не дивлячись на поважний вік, Тетяна Яківна досі у строю, радує родину своїми здобутками та є гідним прикладом для наслідування. А за плечима… гіркий життєвий шлях… У п’ятирічному віці втратила найдорожчу людину у житті - маму,  пережила страхіття війни 1941-1945 років, спалення села Комини у 1944 році, лихоліття голоду і холоду, період відбудови, весь свій трудовий вік важко пропрацювала на заробітках на Донбасі, згодом повернувшись на малу батьківщину - в колгоспі.

Були й позитивні моменти у житті ювілярки - вийшла заміж,  подарувала життя трьом своїм дітям. Та на жаль, щастя довго не тривало: рано овдовіла, а згодом поховала двох своїх синів, онуку та онука.

А тепер доводиться переживати і криваве, зухвале вторгнення країни-агресора на нашу землю. З болем і великою тугою говорить про сьогодення Тетяна Яківна та мріє про довгоочікувану перемогу і мир в Україні.

З нагоди поважного ювілею іменинниця приймала від гостей вітання, квіти та подарунки. Очі довгожительки сяяли радістю за приділену до неї увагу, адже чого варті турбота, пам'ять і звичайне добре слово у такий день.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь