A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

20 ЛИСТОПАДА – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ

Дата: 18.11.2022 16:53
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

 

Цей день збігається з днями прийняття таких важливих міжнародних документів, як Декларація прав дитини (1959 року) та Конвенція ООН про права дитини (1989 року). Приєднавшись до Конвенції з прав дитини, Україна взяла на себе ряд зобов’язань з поліпшення добробуту дітей.

За 33 роки дії Конвенції ми спостерігаємо за прогресом у просуванні прав дітей, адже кожна дитина заслуговує на повагу до її честі та гідності, потребує опіки, уваги, турботи, любові, захисту і постійної підтримки з боку дорослих незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічного або соціального походження, майнового стану, стану здоров’я і народження дитини, її батьків чи законних представників або інших обставин.

Крім того, вирішення питань, які зачіпають права дітей, потребують більшого включення самих дітей у формування політики, скерованої на їхній захист. Дитячий голос щодо проблем, які найбільше турбують сучасних дітей, має враховуватись дорослими, коли вони говорять про права дитини.

Для України цей день є ще однією можливістю привернути увагу парламенту, уряду, громадськості та усього світу до викликів сучасності, від яких потерпають діти.

Повага до прав дитини, врахування її думки при прийнятті рішень, що стосуються дітей, включення активної молоді до процесів прийняття рішень на місцевому рівні – запорука успішного розвитку нашої держави.

Діти завжди були і залишаються найбільшою цінністю. Вони – головне, що є в кожної матері, в кожного батька, в кожній державі. Тож давайте не шкодувати своїх сил, часу та енергії для того, щоб, ставши дорослими, вони згадували про дитинство як про найсвітліший період свого життя!

 У Всесвітній день дитини ми вітаємо всіх наших дітей! Вітаємо всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі!

 

Відділ «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь