A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Проведено щорічну акцію “Всеукраїнський радіодиктант національної єдності”

Дата: 09.11.2022 22:24
Кількість переглядів: 238

Фото без опису

Сьогодні, 9 листопада, до Дня української писемності та мови Українське радіо провело щорічну акцію “Всеукраїнський радіодиктант національної єдності”, мета якого не перевіряти грамотність учасників Всеукраїнського флешмобу, а об’єднати людей в усьому світі навколо рідної, української мови.

Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту національної єдності стала українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик. А зачитала диктант у прямому ефірі народна артистка, волонтерка, Герой України Ада Роговцева.

Щорічна акція, в умовах війни за нашу свободу й національну гідність, стала можливою саме завдяки нашим відважним захисникам.

У цей непростий рік диктант писали мільйони українців в різних куточках світу: на фронті, в укриттях, вдома, у школах, на робочих місцях, за кордоном… Учасники відчули, що коли пишеш диктант одночасно з багатьма іншими людьми, які приєднуються до події не лише в Україні, а й по всьому світу, з’являється надзвичайне відчуття єдності, приналежності до чогось великого, масштабного.

До заходу доєдналися і мешканці Ізяславської міської територіальної  громади. Цьогоріч локацією для написання диктанту було обрано приміщення Інтернет-центру Ізяславської центральної бібліотеки, адже саме українські книгозбірні окупанти знищують у першу чергу, стираючи матеріальні ознаки українського слова та історії.

Авторка тексту – українська письменниця і режисерка Ірина Цілик талановито й образно розповіла про те, що кожен із нас носить у серці. Слова твору «Твій дім» жодного не залишили байдужим. Адже війна нагадала, що дім, сім'я — найцінніше у нашому житті. Заважали писати свіжі спогади, щоденні картини, вже на сьогодні звичні для воєнного життя нашої стражденної України.

Фото без описуЯкі би результати диктанту не були – важливо, що ми разом, що ми українці, що любимо і плекаємо рідну мову - мову незламного вільного народу, мову, яка звучить у всьому світі!

Цьогоріч це був дуже зворушливий, атмосферний та теплий текст про дім - а наступного року, віримо, на ХХІІI диктанті Національної єдності ми писатимемо текст про нашу довгоочікувану Перемогу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь