A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Свій золотий ювілей відсвяткувала довгожителька села Михнів

Дата: 05.11.2022 14:11
Кількість переглядів: 203

Фото без опису

 

Сто років для Всесвіту – це маленька крихта у просторі часу. Сто років для людини – це майже вічність. Кожен такий ювілей є гордістю Ізяславської міської територіальної громади, адже кожне життя цих довгожителів є цілою епохою, наповненою великим змістом.

На жаль, не часто доводиться вітати жителів громади із 100-річним ювілеєм, адже таких довгожителів у нас небагато. Проте жителька села Михнів, мати-героїня Качка Пелагія Олексіївна - одна із них, яка 04 листопада відзначила у колі своїх рідних свій золотий ювілей.

100 років – це величезний життєвий досвід, це роки і спогади, роки щастя і турбот, роки сумлінної та самовідданої праці, радощів, прикрощів і тривог. А також 100 років – це чергова сходинка на довгому життєвому шляху іменинниці.

Роки біжать, а на Пелагії Олексіївні це ніяк не позначається. Вона все така ж бадьора, молода душею і життєрадісна.

У цей урочистий день до оселі ювілярки привітати із визначною подією завітали староста Михнівського старостинського округу Ізяславської міської територіальної громади Зоя Франкова та працівники місцевого закладу культури. Гості вручили іменинниці квіти та подарунки, а також передали від керівництва Ізяславської міської ради теплі та щирі слова вітання. Жінка до глибини душі була розчулена такою увагою до себе. Вона дякувала гостям за теплі слова.

Дивлячись на цю життєрадісну, привітну жінку, важко повірити, що за її плечима вже сотня прожитих літ. А скільки їй довелось пережити поневірянь та втрат….

Пелагія Олексіївна народилась в с.Михнів у багатодітній сім’ї (4 дітей), закінчила лише 4 класи місцевої школи. А далі голодомор 1932-1933 рр., з 8 років важка фізична праця (довелось сапувати норми буряків, подавати снопи до машини-молотарки), Друга світова війна 1941-1945 рр. (у 1942 році була вивезена в Німеччину, проте у 1945 р. вдалось повернутись у рідне село),  період відбудови (весь свій трудовий вік важко пропрацювала свинаркою, телятницею, дояркою), а тепер доводиться переживати і криваве, зухвале вторгнення країни-агресора на нашу землю.

Та не дивлячись на всі виклики, Пелагія Олексіївна зберегла у своїй душі доброту та любов. Сьогодні ювілярці є чим пишатися: вона любляча мама п’ятьох дітей, бабуся для 7 онуків,  9 правнуків та 1 праправнука, котрі радують її день у день, турбуються про неї та бережуть як берегиню роду.

На своєму життєвому шляху іменинниці вдалось побачили не одну перемогу, а тепер ставить собі за мету дочекатись та відсвяткувати довгоочікувану Перемогу у війні з російськими окупантами!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь