A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ті трагічні і водночас героїчні дні у пам’яті не стерти й сьогодні

Дата: 28.10.2022 13:48
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

У своїй історії Україна має сторінки, які водночас згадуєш зі сльозами печалі та зі сльозами радощів. Однією із них є визволення України від нацистських загарбників. Сьогодні, 28 жовтня, - 78-річчя вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території України.

День визволення України – це не просто кілька слів, це не просто один день. Це словосполучення уособлює велику трагедію українського народу. Цей день є результатом, до якого йшли через мільйони людських втрат, мільйони спустошених душ, горе, сльози, розруху, гнів, злість. Це день, який ввібрав у себе тисячі малих і великих щоденних перемог за кожен клаптик землі, за кожне людське життя, за село, місто, вулицю. Пам’ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе до нині.

Читаючи описи війни з нацистами у період Другої світової війни, перед очима постають кадри з Донецького аеропорту, Дебальцево, Іловайська, Маріуполя, Харкова, Херсона, Чернігова та інших населених пунктів, порита траншеями і окопами, мінними вирвами земля. І хочеться спитати, чому визнана цілим світом Україна як миролюбна, гостинна, толерантна до всіх націй і народів держава, потерпає від ближнього сусіда, який себе називав «братнім» народом? Чому через цинічність, підступність російської влади найкращі сини та доньки України повинні гинути, обороняючи українські рубежі? Чому росія не прислухається до своїх геніїв, пророків, які закликають до миру? Класик російської літератури Лев Толстой у романі „Війна і мир” писав: „Війна не люб’язність, а сама бридка справа в житті, і треба розуміти це  і не гратися у війну”. Сьогоднішня війна, як у далекі 40-ві роки, торкнулася кожного громадянина України. Важкий шлях до перемоги  проходить  через наші долі, через наше життя. Гинуть на очах, а кожен із них – незбагненна втрата для усіх родин, для кожного з нас. Попри весь тягар, який переносить наша держава, сьогодні ми віримо, що й цих жорстоких окупантів виженемо з наших українських земель.

З нагоди Дня визволення України від нацистських загарбників у Парку Слави міста Ізяслав, як і в інших населених пунктах нашої громади, відбулась церемонія покладання квітів до братської могили воїнів-визволителів, а також вшанування їх хвилиною мовчання. Крім того у цей день відбулись тематичні заходи в населених пунктах громади

Фото без описуУ нашій пам’яті, як вдячних нащадків, назавжди залишаться імена учасників бойових дій, які у ті буремні роки звільнили від нацистських окупантів рідну землю та чимало європейських країн. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі сорокових, ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь