A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення міського голови до Дня визволення України від нацистських загарбників

Дата: 28.10.2022 11:11
Кількість переглядів: 194

 

 

Шановні мешканці та гості Ізяславщини!

 

Сьогодні,  28 жовтня,  - 78-та річниця вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території України. Це день пам’яті всіх, чиє життя забрала та страшна війна, день пам’яті полеглих воїнів-визволителів та всіх, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні. День подяки тим, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та допомагав піднімати Україну з руїн.

Ця драматична сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті українського народу. Переможна битва за Україну, яка тривала довгих 22 місяці, стала вирішальною у розгромі військ гітлерівської Німеччини і її союзників.

У роки Другої світової війни Україна проявила світові небачений приклад народного патріотизму. Ніякі труднощі і злидні, ніякі звірства і знущання гітлерівських окупантів не зламали її і волю до перемоги. Наші прадіди, діди і батьки, борючись з ворогом в діючій армії, партизанських загонах і підпільних організаціях, ціною безприкладного героїзму і неймовірних жертв, позбавили від коричневої чуми не тільки українську землю, а й всю Європу.

За перемогу над нацизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну – мільйони загиблих, поранених та ненароджених. Понад 10 мільйонів українців полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в’язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою.

Вже через сім десятиліть нинішні захисники України, відважні та сміливі бійці, які у боротьбі з російським агресором відстоюють віками відвойовану незалежну і соборну державу, стали гідними спадкоємцями слави своїх дідів і прадідів. Адже для них найвищим законом буття є і залишається захист рідної України, її свободи і незалежності.

Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу, загинув на окупованій території, в таборах смерті, чиє життя обірвалося на шляху до Великої Перемоги.

Величезна подяка всім, хто витримав на своїх плечах весь тягар тих часів, а потім відбудував і підняв зі згарищ українські міста і села.

Низький уклін і глибока шана Героям, які зараз боронять нашу Батьківщину, за самовіддане служіння народу і Батьківщині, за те, що не даєте розтоптати і поставити на коліна Україну.

Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто пройшов важкими дорогами війни, сумлінно виконав священний обов’язок — мужньо захищав від загарбників свій рідний край. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу рідної землі.

Жодному ворогу не зламати мужніх духом українців, не знищити любов до  рідної землі та волю до перемоги. Адже ми – нація переможців! Так було і так буде! Слава Україні!

 

З повагою

міський голова Сергій Шлегель


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь