A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Авторка «Оскару» відвідала Ізяславщину

Дата: 26.10.2022 14:57
Кількість переглядів: 221

 

 

Війна прийшла на територію України несподівано. Боляче… Життя українців  поділилося на «до» і «після»... Події, які відбуваються сьогодні в нашій державі, вплинули й на літературну творчість письменників України. Творчі люди по-різному відреагували на те, що почалося у далекому 2014 році, а особливо 24 лютого 2022 року… Хтось пішов зі зброєю в руках захищати рідну землю, хтось у розпачі мовчав, чекаючи коли з’явиться їхня мова, а хтось продовжував писати вірші/твори…

Нещодавно у стінах Ізяславської центральної бібліотеки відбулась зустріч-презентація з українською сучасною письменницею, авторкою романів про війну та волонтеркою Людмилою Охріменко.

Сам захід планувалось провести в урочистій атмосфері, в залі книгозбірної, проте відбувся в укритті. Це додало презентації особливої камерності. На зустріч із письменницею прийшло чимало людей, які товаришують  з друкованим словом та є поціновувачами творчості сучасних авторів.

Під час зустрічі Людмила Охріменко презентувала свій новий роман «Оскар», який визнали найкращим романом на воєнну тематику за результатами літературного конкурсу «Коронація слова – 2021» та наразі входить до топу найпопулярніших сьогодення.

Під синьою обкладинкою – історія, заснована на реальних подіях, українського розвідника, який потрапляє в полон до російських окупантів у Донецьку на початку 2015 року. Це не лише про бійця, а про людину, якій довелося пережити численні випробування та перемогти… свій страх, свого ворога.

Гості бібліотеки із захопленням слухали розповіді самої авторки, як народжується творчий задум написання тієї чи іншої книги і чим надихається у процесі написання, почути про плани на майбутнє. Також письменниця розкрила деякі секрети своєї творчої майстерності.

Зустріч проходила в затишній дружній атмосфері.

Завершилася презентація автограф-сесією для присутніх, які одразу ж виявили бажання придбати нову книгу Людмили Охріменко. Виручені кошти підуть на потреби української армії.

Вкотре переконуємось, що наша Батьківщина багата на талановитих та творчих людей, які замість зброї здатні воювати словом, своїми віршами та творами, підтримують наших бійців і піднімають бойовий дух українців. І в котрий раз доводять, що тримати культурно-письменницький фронт не менш важливо, аніж інші фронти. Усе це дуже гуртує, додає сил і впевненості в майбутньому України, у тому, що наша держава неодмінно переможе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь