A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На Ізяславщині відійшов у вічність останній учасник бойових дій у ІІ світовій війні

Дата: 26.10.2022 13:30
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

На 99-му році відійшов у вічність ветеран, учасник бойових дій у Другій світовій війні Гілєвський Едуард Вільгельмович, який пройшов нелегкі фронтові дороги, боровся проти гітлерівської Німеччини. Він був останнім фронтовиком  серед ветеранів Ізяславської громади.

Біографія Едуарда Гілєвського типова для того покоління. У юному віці довелось пройти через горнило Другої світової війни. З війни у фронтовика на кітелі було безліч бойових нагород, а на тілі — поранення.

Були перемоги і поразки, сотні смертей бойових товаришів, поранення і госпіталі. Перелом у війні коштував мільйон життів. Але й була невимовна радість звільнення рідної землі. Кровопролитні бої за визволення України йшли низкою населених пунктів нашої Батьківщини. Для фронтовика це були не географічні назви, а частинки власного життя, вирваних у смерті.

На схилі літ довелось побачити, як російський чобіт жорстоко топче українську землю. На жаль, не вдалось сивочолому ветерану дочекатись довгоочікуваного слова «Перемога України над окупантом».

Церемонія прощання та поховання з покійним відбулося 25 жовтня. Аби провести в останню путь та попрощатись з бійцем масштабної війни ХХ століття, зібралися рідні, близькі та небайдужі мешканці Ізяславщини.

Після відспівування священнослужителями Православної Церкви України покійного поховали на місцевому кладовищі (при виїзді на м.Шепетівка).

Так закінчилась для Ізяславщини  історія тих, хто на собі відчув жахіття Другої світової війни, хто вклав свою посильну частку, щоб у далекому 1945-у році небо над Україною стало мирним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь