A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ізяславщина втратила останнього ветерана Другої світової війни

Дата: 24.10.2022 11:10
Кількість переглядів: 489

Фото без опису

Сьогодні вночі, 24 жовтня 2022 року, на 99 році життя відійшов у вічність учасник бойових дій Другої світової війни, ветеран, поважна людина із значними досягненнями та неабияким бойовим, трудовим і життєвим досвідом – Гілєвський Едуард Вільгельмович.

Разом з ним навічно покидає нашу сучасність ціла епоха, величезний пласт пам’яті про ті героїчні дні та легендарні постаті, які звитяжно боронили Батьківщину.

Попри поважний вік, фронтовик мав світлу пам’ять та ясний розум і до найменших деталей пам’ятав Другу світову війну. А розповідати було що, адже брав активну участь у бойовий діях. Ветерану довелось побачити сучасну війну – з російськими окупантами - нелюдами, які чинять військові злочини, терор і звірства з українським народом.

Едуард Вільгельмович неодноразово ділився з усіма охочими своїми спогадами й наголошував, що будь-яка війна – це завжди страшно, потворно, жорстоко.

Важко знайти слова втіхи, коли зупиняється серце людини, яка була найголовнішою в житті, проте світлі спогади про тих, хто залишив по собі добрі справи та гідно прожив своє життя, завжди будуть сильніші, ніж смерть.

Ізяславська міська рада та її виконавчий комітет висловлює щирі співчуття з приводу тяжкої втрати всім рідним, близьким, друзям покійного. Героїчне життя воїна-визволителя, патріота, оборонця рідної землі від нацистської навали назавжди залишиться у наших серцях. Вічна йому пам’ять!

Церемонія прощання та поховання із фронтовиком відбудеться завтра, 25 жовтня, о 12.00 год. за адресою: м.Ізяслав, вул.Горинська, буд. 55.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь