A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулось засідання комісії з питань ТЕБ та НС міської ради

Дата: 18.10.2022 17:22
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

Нещодавно відбулось засідання комісії з питань ТЕБ та НС Ізяславської міської ради. На порядок денний винесено одне із найважливіших питань – це вжиття заходів з попередження надзвичайних ситуацій, пов’язаних з потенційними радіаційними загрозами у військовий час, та проведення йодної профілактики серед населення шляхом видачі препарату калію йодиду.

Сьогодні Україна потерпає від російської агресії та її наслідків. У випадку надзвичайної ситуації, щоб населення було максимально захищеним,  згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 09 березня 2021 року №408 «Про затвердження Регламенту щодо проведення йодної профілактики у разі виникнення радіаційної аварії» розроблено цілий алгоритм дій щодо проведення йодної профілактики населення під час виникнення надзвичайних ситуацій.

Згідно цього алгоритму, населення віком від народження до 40 років безкоштовно забезпечуватиметься препаратом калій йодид, що вже надійшов до КНП "Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги" Ізяславської міської ради у необхідній кількості для всього населення громади, у тому числі для внутрішньо-переміщених осіб. Людям старшим за 40 років приймати калій йодид не має потреби.

Як зазначив головний лікар КНП "Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги" Сергій Літвінчук, цей медичний препарат необхідно приймати при загрозі радіаційної небезпеки лише один раз і тільки після оповіщення про радіаційну аварію офіційними представниками влади або ДСНС. Приймати калій йодид заздалегідь не можна, тому що в цьому випадку він може бути не ефективний.

З метою охоплення всього населення громади, у тому числі внутрішньо-переміщених осіб, ТОВ «Медікс КУ», ПП «Сіліцея», КУ «Центр надання соціальних послуг» мають подати до КНП "Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги" Ізяславської міської ради списки потреби у препаратах калію йодиду для декларантів та внутрішньо-переміщених осіб у  відповідності до регламенту щодо проведення йодованої профілактики у разі виникнення радіаційної аварії, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 09 березня 2021 року № 408.

Наступне питання порядку денного стосувалося затвердження місць знешкодження вибухонебезпечних предметів на території Ізяславської міської територіальної громади. Із цим питанням виступив начальник 13 пожежно-рятувальної частини 5 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Хмельницькій  області Євген Власенко. У результаті обговорення питання порядку денного комісія вирішила затвердити місце знешкодження вибухонебезпечних предметів на території Ізяславської громади - поблизу с. Припутенка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь