A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На Ізяславщині вшанували пам'ять померлих і загиблих захисників України

Дата: 15.10.2022 20:37
Кількість переглядів: 240

14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, у День українського козацтва ми вшановуємо всіх, хто носить почесне і високе звання захисника та захисниці України.

Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі завжди був покликанням та обов’язком найвідважніших. Беззаперечно, наші воїни стали спадкоємцями високої слави українського козацтва, героїв визвольних змагань і переможців нацизму.

Сьогодні на їх плечі покладена священна місія – боронити рідну землю від окупантів та забезпечити мирне життя свого народу.

Незабутню когорту мільйонів героїв, загиблих у різні часи за соборність та волю України, вже у двадцять першому столітті, на жаль, поповнили і наші земляки. І цей біль ніколи не пройде...

Символічно, що саме у День захисників і захисниць України на Ізяславщині на знак поваги і шани відбулась церемонія покладання квітів від жителів громади до пам’ятних місць захисникам України усіх поколінь.

Заупокійну літію за спочилими Героями України в громаді відправили священнослужителі Православної Церкви України.

Вручаючи ікони Покрови Божої Матері рідним загиблих новітніх Героїв, настоятель, благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії ПЦУ, митрофорний протоієрей отець Володимир Ковальчук зазначив, що матері наших полеглих оборонців подібно до Божої Матері, яка пожертвувала свого сина Господа, Ісуса Христа, за спасіння роду християнського, пожертвували своїх синів за долю і волю нашої незалежної України. Cвітла пам’ять залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці, а водночас вічної скорботи за нашими захисниками. Вони всі присвятили свої життя боротьбі за свободу. Кожен з них протягом своєї історії боровся лише за одне – незалежну Україну.

Присутні учасники поклали живі квіти до пам’ятних місць захисникам України усіх поколінь  та вшанували їх хвилиною мовчання.

Довгоочікувана Перемога України неодмінно прийде. І розплата неодмінно прийде, тому що жодна зброя не має влади над народом, який так відчайдушно б’ється за свою свободу.

Кожен із загиблих воїнів залишиться у нашій пам’яті,  вдячність за їхній подвиг житиме у серцях мешканців Ізяславщини.

Честь і слава героям-захисникам!

Вічна і світла пам'ять загиблим!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь