A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Хотів бачити Україну вільною і незалежною

Дата: 11.10.2022 20:15
Кількість переглядів: 171

Фото без описуУкраїна може пишатися своїми героями, вихідцями з простих  родин, котрі у хвилину найважчих випробувань без вагань стають на захист кордонів держави та її народу, не шкодуючи найдорожчого - власного життя. До когорти  простих, але, як показало життя, відчайдушних людей, належав і Василь Кобернюк.

Сьогодні ступив би на чергову життєву сходинку... Йому виповнилося би 39… Василь міг зробити ще так багато корисного для своєї сім’ї та країни, якби не війна в Україні, яка вісім років тому безжалісно перервала нитку його долі.  У неї, кровожерливої, свої плани і власна трагічна арифметика, густо окроплена сльозами відчаю та невимовного болю від передчасної втрати...

Наче спалах обірвалось життя Василя - від ворожої снайперської кулі. На жаль, юнак так і не встиг здійснити свої мрії, долюбити та відчути повноту людського щастя. Нічим не розрадити рідних та близьких воїна, загиблого у пеклі війни.

Віддати данину глибокої вдячності новітньому Героєві, який у розквіті літ віддав своє життя за вільну і соборну Україну, прийшли рідні, друзі, небайдужі мешканці Ізяславщини.

Розділяючи з рідними скорботу та біль втрати, присутні вшанували пам’ять бійця та всіх полеглих захисників України хвилиною мовчання, поклали квіти до могили нашого земляка та теплими словами згадували присутні свого Героя.

Допоки люди пам’ятатимуть про своїх захисників, шануватимуть та берегтимуть спогади, доти Україна буде сильною. Адже лише усвідомивши їхню відвагу та патріотизм, можна зрозуміти, що це найкращі та найхоробріші із людей України.

 

А тепер кілька цікавих фактів про нашого Героя:

- у 2002 році був призваний на строкову службу, в жовтні 2003 року перейшов служити за контрактом до в/ч А 0553 (Хмельницький);

- з 2010 року працював у Замковій виправній колонії № 58 — молодшим інспектором відділу охорони;

- був гравцем-нападником ізяславського ФК «Горинь», постійно брав участь в районних та обласних змаганнях;

- навесні 2014 року добровольцем пішов до Збройних Сил України;

- 1 липня підписав контракт та був зарахований до 140 центру спеціального призначення в Хмельницькому за спеціальністю розвідник-снайпер;

- позивний бійця-сержанта - «Рекрут»;

- Василя Кобернюка занесено до Книги пошани військової частини А 0661 (посмертно) за зразкове виконання військового обов’язку, мужність і героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України (наказ командира військової частини № 176 від 20.07.2016 р.).  

- Указом Президента України від 8 серпня 2014 року № 64-/2014 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь