A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Небесне військо поповнилося ще одним Героєм

Дата: 07.10.2022 15:54
Кількість переглядів: 461

 

Ізяславщина вкотре завмерла у скорботі, проводжаючи своїх Героїв, які поклали своє життя в нерівному бою за Україну… Громада втратила не просто людські життя, а втратила частинку свого світлого майбутнього.

Тільки вчора громада попрощалась з одним воїном, як сьогодні прощається з іншим новітнім Героєм, у якого попереду могло бути довге і щасливе життя… Не судилося…. Від рук окупантів 02 жовтня 2022 року під час ведення наступальних бойових дій героїчно загинув наш земляк, 43 річний житель с.Щурівчики сержант, командир мотопіхотного відділення мотопіхотного взводу мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону Васильчук Олександр Сергійович. Героїчна смерть застала бійця на Херсонщині.

Олександр свідомо обрав для себе не простий шлях воїна-захисника. У 2015 році він пішов захищати Україну та її народ, за мир на українській землі, за спокій у рідній домівці, за безпеку родини…  Вірний військовій присязі, з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок. Для всіх нас Олександр Васильчук буде прикладом  мужності і відваги, гідним оборонцем  нашої держави.

Вчора, 06 жовтня, увечері траурний кортеж прибув на малу батьківщину воїна — до рідного дому в селі Щурівчики, щедро встеливши останню дорогу Олександра осінніми квітами та свічками, омивши її рясними, щирими сльозами. Здавалось, кожен житель Ізяславщини став до  живого коридору, прихиливши коліно, аби віддати останню шану новітньому Герою.

Гіркотою і болем був сповнений сьогоднішній день (07 жовтня) для всіх мешканців громади, а насамперед для рідних, близьких, друзів, односельців, знайомих загиблого, які прийшли провести  його в останню путь.

Молебень за загиблим бійцем проведено священнослужителями Православної Церкви України.

Місцем вічного спочинку Героя стало місцеве кладовище с.Щурівчики, де востаннє йому віддали військові почесті. Вручено рідним захисника Державний Прапор України, який почесна варта зняла з його домовини.

Наш обов’язок пам’ятати про наших земляків-героїв  і в молитвах, і у вчинках. Любити Україну так, як любили наші Герої! Бути гідними їхнього подвигу!

І кожен із нас повинен наближувати довгоочікувану перемогу України, щоб кожна мати воїна-захисника дочекалася сина до рідної домівки живим, щоб кожна дружина дочекалася свого коханого чоловіка, щоб кожна дитина обіймала не сірий камінь на кладовищі, а батька, який повернувся живим і з перемогою.

Герої не вмирають! Вони тепер наші небесні янголи-охоронці!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь