A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Делегація Ізяславщини із робочим візитом відвідала польське місто Остроленка

Дата: 30.09.2022 14:11
Кількість переглядів: 444

Фото без опису

З 25 по 27 вересня делегація Ізяславської міської територіальної громади із робочим візитом відвідала польське місто Остроленка. Очолив делегацію Ізяславський міський голова Сергій Шлегель.

Метою візиту стало посилення співпраці з європейськими містами з метою розбудови Ізяславської громади та налагодження стійких економічних, культурних, соціальних, освітніх зв’язків. Адже саме міжнародна співпраця дає можливість використання та долучення світового досвіду, а також вироблення перспективної моделі розвитку громади.

У ході перебування представники Ізяславської громади зустрілись із президентом міста Остроленка Лукашем Куліком.  

Під час спілкування Сергій Шлегель подякував від імені усієї громади за ту вагому допомогу та підтримку у важкий для України час, яку постійно надають польські друзі. Також у знак вдячності та поваги ізяславчани урочисто вручили подарунки для польських друзів, серед яких найбільше припало до душі картина, на якій було зображено костел святого Йосифа та монастиря лазаритів у місті Ізяслав. Крім того члени ізяславської делегації обговорили напрямки подальшої співпраці щодо надання гуманітарної допомоги як ЗСУ, так і переселенцям, а також поспілкувались щодо ситуації, яка склалась в Ізяславській громаді після повномасштабного вторгнення росії.

Польська сторона у свою чергу передала засоби першої медичної допомоги, закуплені містом Остроленка у зв'язку зі збройним конфліктом на території України. Ця гуманітарна допомога буде найближчим часом доставлена до  закладів охорони здоров’я  Ізяславщини.

За результатами зустрічі було підписано Договір про партнерство та співробітництво між містом Остроленка (Польща) і містом Ізяслав (Україна).

Документ спрямований на налагодження співробітництва у цілях підтримки та зміцнення партнерства обох сторін, пізнання звичаїв, традицій та історії регіонів, співпраці у різних напрямках, зокрема, в економічній, соціальній, культурній та освітній сферах.

Підписали цей важливий документ президент міста Остроленка Лукаш Кулік, Ізяславський міський голова Сергій Шлегель, віце-президент міста  Остроленка Войцех Заржицький та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леся Божко.

У рамках зустрічі було висловлено сподівання, що налагодження партнерських взаємин між обома сторонами обов’язково стане новим поштовхом для  розвитку Ізяславщини, а також буде реалізовано чимало спільних цікавих проєктів.

Користуючись нагодою, представники Ізяславської громади ознайомилась із особливостями функціонування органів місцевого самоврядування, зокрема у житлово-комунальній сфері, туристичній інфраструктурі та із виконанням інвестиційних планів міста.

У ході поїздки представники Ізяславщини взяли участь у тематичних заходах під назвою «Традиції польської зброї – 5 полк Заславських уланів в Остроленці», приурочених до 102-ї річниці переможної битви полку під Заславом.

Наші міста пов’язує спільна історія, пов’язана з 5-м Заславським уланським полком, який у 1920 році вів переможний бій під Заславом проти більшовицьких військ. З 1921 року 5-й полк Заславських уланів дислокувався в Остроленці і залишив по собі живу традицію, яка культивується донині. І в Ізяславі, і в Остроленці є пам’ятні місця, присвячені Заславським уланам, а також товариства, які плекають традиції 5-го полку. Спільна історія та прихильність до традицій є основою для поглиблення співпраці між громадами Остроленка та Ізяслава.

Урочисте свято було розпочато месою за полеглими, замордованими та померлими вояками 5-го полку уланів. Офіційна частина відбулася перед пам’ятником 5-му Заславському полку уланів. У заході взяли участь представники місцевої влади Остроленки та Остроленського повіту, місцевої влади Мазовецького воєводства, військових організацій та об’єднань, пов’язаних із вшануванням історії та досягнень 5-го полку Заславських уланів. Також була присутня делегація Ізяславщини.

Урочистості супроводжувалися врученням полкових відзнак та складанням присяги учнями одностроєвих класів навчальних закладів 5-ому полку уланів Заславських. Кульмінацією церемонії стало покладання квітів до пам’ятника воїнам полку та вшанування їх пам’яті. 

Фото без описуТакож делегація Ізяславщини відвідала Музей курпіївської культури. 

Крім того 6-9 жовтня у місті Остроленка відбудуться урочисті заходи з нагоди 60-річчя заснування навчального закладу № 2, у якому візьме участь дитячий танцювальний колектив Ізяславської школи мистецтв.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь