A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

30 вересня - День усиновлення

Дата: 30.09.2022 09:21
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

Указом Президента України від 27 листопада 2008 року № 1088/2008 в Україні щороку 30 вересня відзначається День усиновлення. Це свято людяності, милосердя та великодушності,  свято для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною.

Важко переоцінити суспільну значущість  усиновлення  в  забезпеченні
права  кожної  дитини  на виховання в сім'ї. Сьогодні в нашому місті зростають 19 усиновлених дітей. Зберігаючи таємницю усиновлення,  ми не можемо назвати прізвища цих людей, але з впевненістю можемо сказати, що завдяки їх любові, гуманності і милосердю діти знайшли маму та тата, щасливу родину, сімейний затишок. Та ще 3 сім’ї виявили бажання взяти дитину у свою родину, подарувати їм тепло та затишок.

Щорічно в Україні з'являються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Звісно, найкращим рішенням для дитини є збереження її біологічної сім’ї. Проте, якщо це неможливо, згідно з українським законодавством, усиновлення дітей є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і провадиться для забезпечення їхніх стабільних та гармонійних умов життя.

З метою забезпечення права кожної дитини на виховання в сім’ї, в Україні швидкими темпами розвивається система усиновлення, яке є прикладом відродження справжніх родинних цінностей та збереження сім’ї.

Україна багата на людей, які готові стати батьками обездоленій дитині. Кожного дня хтось із дітей відкриває двері своєї нової домівки. А за ними мама і тато, які так довго чекали на них. Ці діти ще не  знають, але обов’язково пізнають, що таке щира, справжня батьківська любов і турбота. Серед них і малюки, і діти більш старшого віку, і діти, які мають певні проблеми зі здоров’ям, і родинні групи братиків і сестричок, для яких влаштування до  нової сім’ї не  повинне затьмаритись болем розлучення одне з одним. Усі вони мріють про тата і маму: малюють їх, пишуть їм листівки, бачать у снах.

Національне усиновлення – це прийняття у сім’ю дитини на правах дочки або сина, з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих, так і з боку дитини. В такій формі влаштування дитина втрачає статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Усиновлення – це не просто хороша справа, це велика емоційна та навіть фізична робота по створенню дому для дитини, яка його потребує. Це велика відповідальність, адже потрібно багато рішучості й терпіння, тому що це не робота, не статистика, це – життя Ваше та Вашої дитини, яку Ви обрали серцем.

У цей день хочеться побажати батькам і діткам міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові. Хай у Вашому домі завжди панують спокій і затишок, життя буде безхмарним та мирним.

Хай повниться дитячим щасливим сміхом Ваша домівка, діти ростуть здоровими і успішними, хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає Ваші серця.

Якщо Ви вирішили взяти дитину у родину, то за більш детальнішою інформацією щодо питань усиновлення чи влаштування на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у свою сім’ю, звертайтеся до відділу «Служба у справах дітей Ізяславської міської ради» за адресою: вул. Шевченка, буд. 10 В, м. Ізяслав.

Відділ «Служба у справах дітей»

Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь