A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

У новому опалювальному сезоні ізяславчани платитимуть за тепло за старими тарифами

Дата: 21.09.2022 14:41
Кількість переглядів: 288

Фото без опису

Оскільки Законом України від 29.07.2022 № 2479-IX запроваджено мораторій на підвищення тарифів у сфері теплопостачання, а саме: протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, забороняється підвищення для всіх категорій споживачів тарифів на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії, то протягом опалювального сезону 2022/2023 років до усіх категорій споживачів будуть застосовуватися тарифи на постачання теплової енергії, які діяли станом на 23.02.2022.

Проте відповідно до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. № 869, суб’єкти господарювання зобов’язані щорічно подавати уповноваженому органу відповідної територіальної громади заяву і розрахунки тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії на плановий період з метою їх встановлення на рівні економічно обґрунтованих.

Крім того відповідно до Закону України від 29 липня 2022 року № 2481-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (із змінами) передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію різниці в тарифах та теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії згідно із Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення».

А тому, щоб мати юридичні і законні підстави для відшкодування різниці в тарифах, потрібно подати на розгляд виконавчого комітету Ізяславської міської ради розрахунки економічно обґрунтованого тарифу. Для цього й було оприлюднено на офіційному вебсайті Ізяславської міської ради повідомлення про намір здійснити встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів, що надаються Комунальним підприємством «Ізяславтепломережа»» Ізяславської міської ради на період з 01.10.2022 р. по 30.09.2023 р. https://izyaslav-miskrada.gov.ua/news/1663685583/.

Виконком прийме рішення про встановлення нового тарифу і тарифу, який застосовуватимуться до всіх категорій споживачів в опалюваний період 2022/2023 років на рівні чинного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь