A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

У день народження прикордонника вшанували його пам'ять

Дата: 19.09.2022 21:45
Кількість переглядів: 321

Фото без опису

19 вересня 2022 року… У цей день святкував би своє 38-річчя майор-прикордонник (посмертно – підполковник) Вадим Березенський, шкільні роки якого минули в Ізяславі і де постійно проживають його батьки. Він міг би стати чудовим батьком, чоловіком та дідусем… Але у нього відібрали таку можливість… Не повернувся він живим додому до батьків…

У листопаді 2018 року мужнього та принципового прикордонника під час його служби вбив тютюновий контрабандист, здійснивши умисний смертельний наїзд автомобілем. Від отриманих травм Вадим Березенський, який вказував контрабандистам, що не буде терпіти їх господарювання на кордоні, невдовзі помер у лікарні. Без батька залишилися син і донька.

У цей день рідні, близькі та небайдужі мешканці Ізяславщини прийшли на місцеве кладовище, щоб покласти квіти та схилити голови перед світлою пам’яттю загиблого Вадима.

Час непідвладний викреслити з нашої пам’яті відданих синів і дочок України, котрим судилося боротись за краще  майбутнє нашої держави.

 

Біографічна довідка

Вадим Миколайович Березенський народився 19 вересня 1984 року в Ізяславі. В рідному місті закінчив Ізяславську ЗОШ І-ІІІ ст. №1, після закінчення якої навчався у Національній академії ДПСУ ім. Б. Хмельницького, факультет підготовки керівних кадрів за спеціальністю «Безпека державного кордону».

Майор ДПСУ, начальник ВПС «Ділове» Мукачівського прикордонного загону очолив відділ 6 листопада 2018 року, до того був начальником ВПС «Чоп» Чопського прикордонного загону. 15 листопада 2018 року пізно увечері під час проведення сумісної з румунськими прикордонниками операції з припинення діяльності контрабандистів, неподалік річки Тиса українські прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі із великою сумкою грошей. Під час первинного опитування затриманого на керівника відділу «Ділове» Вадима Березенського інша невідома особа здійснила наїзд автомобілем «Ауді». Внаслідок наїзду офіцер-прикордонник зазнав важких травм. Перебував у реанімаційному відділенні Рахівської ЦРЛ в стані коми. Водій після нападу втік, але його особу встановили і 17 листопада він був затриманий.

Помер 17 листопада 2018 року. 19 листопада 2018 року похований на Центральному кладовищі Ізяслава на Алеї почесних поховань. Указом Президента України № 376/2018 від 19 листопада 2018 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь