A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

В Ізяславській громаді привітали хранителів природи з професійним святом

Дата: 18.09.2022 13:28
Кількість переглядів: 650

Фото без опису

Стрімкому XXI століттю потрібні різні професії, але як ніколи раніше повинна цінуватися та, яка активно впроваджує новітні природоощадні технології, щоб залишити у спадок нащадкам справді зелену планету. Робота працівників лісу - одна із найтяжчих. Результати праці хранителів природи переоцінити складно, адже саме завдяки цим людям збережені численні гектари українського лісу – не тільки унікального і безцінного дарунку природи, прикраси рідної землі, але й запоруки нашої екологічної безпеки.

У третю неділю вересня традиційно відзначають своє професійне свято працівники лісу Ізяславщини. З початком російського вторгнення лісівникам, як і багатьом іншим структурам та організаціям, не до святкування.

Проте напередодні Дня працівника лісу, 16 вересня, на території ДП «Ізяславське лісове господарство» працівники лісу Ізяславщини зібрались разом, щоб підсумувати свою діяльність у поточному році та відзначити кращих фахівців у цій галузі.

На гостину до лісівників громади завітали Ізяславський міський голова Сергій Шлегель, перший заступник голови Шепетівської районної військової адміністрації Богдан Маршук.

Вступне слово надано директору ДП «Ізяславське лісове господарство» Сергію Кутасєвічу, який розповів про пророблену роботу, здобутки лісництв Ізяславщини та подякував усім за плідну працю.

Він зазначив, що працівники лісу попри війну продовжують повною мірою виконувати свою роботу - відновлюють ліси, охороняють природу, підтримують економіку. Крім того в нових умовах змогли налагодити свою роботу таким чином, щоб бути максимально корисними у спільній боротьбі з агресором.

Також за підсумками роботи за 8 місяців 2022 року вдалося збільшити обсяги реалізації продукції у порівняні з відповідним періодом минулого року (136,431 тис.грн. або 128,6% до відповідного періоду минулого року), також збільшилися надходження до бюджетів різних рівнів (за 8 місяців 2022 року сплачено 70784,3 тис.грн.).

Значні кошти вкладено у розвиток виробництва: побудовано другий майданчик по вирощуванню посадкового матеріалу із закритою кореневою системою, що дасть змогу в подальшому зменшити витрати на вирощування лісових культур, завершується реконструкція приміщень під лінію для висіву насіння, відремонтовано приміщення Лютарського та Білогірського лісництв, диспетчерської, частина приміщень контори підприємства. Усі ці напрацювання і досягнення – спільна робота всього колективу.

Також Сергій Кутасєвіч розповів, що 12 працівників лісового господарства сьогодні обороняють країну від ворога. На жаль, під час виконання військового обов’язку загинув один працівник лісгоспу - слюсар гаража Коротенко Валерій Анатолійович, посмертно нагороджений Президентом України орденом «За мужність» ІІІ ступеня та товариством лісівників України - нагрудним знаком «Лісівнику України - за мужність і героїзм». 

До слова запросили й Ізяславського міського голову Сергія Шлегеля. Вітаючи цей дружній і згуртований колектив з професійним святом, Сергій Вадимович зауважив, що держлісгосп є основним роботодавцем та одним з бюджетоутворюючих в Ізяславській  громаді, соціально відповідальним, а ще - активно підтримує Збройні Сили України та добровольче формування нашої громади.

Фото без описуКрім того у своєму виступі він зазначив: "Примножуючи своєю невтомною і наполегливою працею лісовий фонд України, ви забезпечуєте надійний захист земельних угідь, поліпшуєте екологічний стан довкілля, нарощуєте випуск продукції лісового господарства. Переконаний, що Ви й надалі робитимете гідний внесок в збереження безцінних природних багатств Ізяславської громади для наших нащадків».

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди свята працівників, завдяки праці яких галузь активно розвивається, було вручено відзнаки різних рівнів органів влади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь