A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Як підготувати власну оселю до початку опалювального сезону (утеплення вікон)

Дата: 15.09.2022 17:24
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

Перші осінні похолодання нагадують, що вже зовсім скоро зима та температури стануть ще нижчими.  А отже - час готуватися до опалювального сезону. Комунальні служби нашої громади роблять усе від них залежне для стабільного проходження опалювального періоду, але деякі кроки мають зробити і самі жителі.

Відсьогодні запускаємо рубрику рекомендацій, як підготувати власну оселю до початку опалювального сезону, щоб при низьких температурах надворі було тепло та комфортно у власному житлі.

Через неякісні склопакети або неутеплені дерев’яні вікна втрачається до 20% тепла. Фурнітура повинна щільно зачиняти вікно. Для цього вона має бути відрегульована та змащена. Варто перевірити ущільнювач. Якщо він деформувався, втратив еластичність, потріскався – його потрібно замінити. Ущільнювач необхідно змащувати рідким силіконом або спеціальним мастилом на його основі. Якщо вікна дерев’яні, то варто перевірити лакофарбове покриття та за необхідності його варто відновити. Воно захищає дерев’яні поверхні від пошкоджень.

Також потрібно перевірити простір навколо вікна на наявність щілин. Стара монтажна піна має бути ізольована, адже вона руйнується під час контакту з повітрям. Скло має бути цілим. Якщо є тріщини, а замінити скло немає можливості – потрібно змастити тріщину безколірним лаком і, після висихання, проклеїти скотчем. Штапики на вікнах мають бути цілими. В ідеалі – посадженими на силікон. У крайньому разі можна нанести прозорий силікон в щілину між штапиком та склом.

Дерев’яне вікно варто утеплити: поролоном або більш сучасним утеплювачем. А зверху — проклеїти скотч. Також можна придбати спеціальні ущільнювачі на клейкій основі. Найбільш надійний спосіб підготовки дерев’яного вікна до холодів – його комплексне відновлення. У разі чіткого виконання усіх технологічних етапів можна досягти практично ефекту склопакета. Якщо немає фінансової можливості провести вищезазначені заходи, достатньо закрити вікна цупкими шторами, які не закриватимуть опалювальний прилад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь