A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

30 серпня – Міжнародний день жертв насильницьких зникнень

Дата: 30.08.2022 10:38
Кількість переглядів: 526

 

Зник безвісти – два слова, які стали жахливою реальністю і для українців. Страшні цифри, за якими сотні тисяч людських обличь з болем та відчаєм в очах. Зникнення близької людини – це страшна трагедія для членів родини та друзів, які страждають через відсутність новин та переживають муки очікування.

Міжнародний день жертв насильницьких зникнень – це ще один привід звернути увагу світової спільноти на злочини проти людяності, скоєні росією під час повномасштабного вторгнення до України.

На всіх нині окупованих так званою «росією» територій України наступає середньовіччя з полюванням на інакомислячих, інквізицією та спалахами чуми. Тому не тільки українці, а і увесь світ має пам’ятати злочини проти жителів Луганщини, Донеччини, Харківщини, Херсонщини, Запоріжжя та інших регіонів, які зачепила війна.

У світу більше немає ілюзій того, що путінські війська зупиняться перед катуваннями, масовими вбивствами цивільних і комбатантів, викраденнями дітей, сексуальними злочинами проти мирного населення.

Росіяни неодмінно понесуть покарання за кожну скалічену долю та кожну дитячу сльозу!

Ми дякуємо усім людям, які докладають надзусилля для повернення усіх жертв насильницьких зникнень на волю. Це дуже складний процес, в якому задіяні сотні людей. Ми боремося за волю кожної людини, адже це одна з найвищих для нас – українців - цінностей.

Нагадуємо алгоритм дій, якщо ваші рідні чи близькі опинились в заручниках окупантів.

1. Повідомити дані особи, яку взяли в заручники, в приймальню Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за телефоном 0 800 501-720.

2. Звернутись до Служби безпеки України для внесення відомостей про викрадення людини окупантами в Єдиний реєстр досудових розслідувань за телефонами (061)239-60-40, (061)225-23-38.

3. Залишити звернення про особу, яку взяли в заручники на «гарячу лінію» Міжнародного Комітету Червоного Хреста за телефоном 0 800 300-155.

Не втрачайте надію ті, хто чекає, і ті, кого чекають!

Слава Україні!

Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь