A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Пролунали молитви за єдність українського народу  і перемогу України

Дата: 25.08.2022 17:13
Кількість переглядів: 404

Фото без опису 

В історії кожної країни є події, які мають надзвичайно велике значення, які не втратять своєї актуальність ніколи. Однією з таких знаменних дат - є здобуття Україною незалежності в 1991 році. Це не просто День народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління, що століттями творили націю і боролися за державність, це День, коли щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле має вселяти у нас, українців, мудрість, а Майбуття спонукає виховувати в нас особливу відповідальність перед українською історією, перед нашими нащадками.

Після початку військової агресії з боку росії українці переосмислили поняття слова «незалежність». Україна стала справжньою ареною бойових дій. За нашу державність і суверенітет проливають кров мужні сини та доньки країни.

У 31-й день незалежності духовенство та віряни громад Православної Церкви України Ізяславської громади звершили особливі молебні за Україну та український народ. В духовному єднанні вони спільно просили миру та єдності українському народові, Божого захисту рідній державі. Така традиція існує вже кілька років поспіль і об’єднує велику кількість людей, споріднених любов’ю до Господа і України.

У Свято-Миколаївському храмі м.Ізяслав за участю представників духовенства Ізяславського благочиння Хмельницької єпархії Православної Церкви України також було відслужено молебень до Дня Незалежності України. За богослужінням лунала усердна молитва до Всемилостивого Бога за нашу Державу та за її боголюбивий народ, за припинення війни на території нашої землі та за скорішу перемогу Збройних Сил України над ворогом. Очолив молебень настоятель, благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії ПЦУ, митрофорний протоієрей отець Володимир Ковальчук.

Крім того духовенством було відправлено панахиду за борців, що полягли за волю, незалежність та територіальну цілісність нашої неньки-України у різні історичні періоди її існування.

До присутніх на заході із пастирським словом звернувся священнослужитель, отець Володимир Ковальчук.

 У своєму виступі він наголосив, що 31-шу річницю Незалежності Україна зустрічає під час війни, бо когось турбує наша свобода, незалежність, самобутність та демократія. Нас хочуть повернути назад до якоїсь російсько-фашистської мороки, де людина не має прав, гідності та свободи. Проте у загарбників нічого не вийде, бо наша сила – у нашій єдності! Не опустимо рук! Майбутнє України залежить від кожного з нас, нашої націленості на боротьбу, патріотизму та наполегливої праці.

Фото без описуПід час заходу священнослужителі благословили усіх присутніх та закликали віруючих до щоденної молитви за мир, єдність, відвагу наших воїнів і добру долю українського народу.

По завершенні молебню пролунав духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни», під час якого кожен присутній у храмі просив Господа за нашу Батьківщину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь