Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ПРОТОКОЛ №3 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ізяславської міської ради від 18 серпня 2022 року

Дата: 23.08.2022 16:25
Кількість переглядів: 2220

ПРОТОКОЛ №3

засідання комісії з питань техногенно-екологічної

безпеки та надзвичайних ситуацій Ізяславської міської ради

від 18 серпня 2022 року

 

 

Головує: заступник міського голови Василь СЛОЖИНСЬКИЙ, перший заступник голови комісії.

 

Секретар комісії: начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі (за відсутності секретаря комісії за посадою) Олег ЯЩУК. 

Присутні: члени комісії з питань ТЕБ та НС за окремим списком – 9 чоловік та запрошені (додається).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

І. Про стан забезпечення укриття населення Ізяславської міської територіальної громади в захисних спорудах цивільного захисту в умовах воєнного стану.

ІІ. Про стан забезпечення оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій на території Ізяславської міської територіальної громади.

ІІІ. Про стан підготовки  до дій з попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру під час експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства та інфраструктури в осінньо-зимовий період 2022-23рр.

IV. Про роботу МПК «Пожежник» Ізяславської міської ради.

V. Про затвердження Плану заходів з підготовки житлового фонду Ізяславської міської територіальної громади до проходження осінньо-зимового періоду 2022-23рр. в умовах воєнного стану.

VI. Про посилення роз’яснювальної роботи серед населення щодо вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

I. Розглядаючи питання про стан забезпечення укриття населення Ізяславської міської територіальної громади в захисних спорудах цивільного захисту в умовах воєнного стану та враховуючи рішення комісії з питань ТЕБ і НС Хмельницької ОДА (протокол №4 від 11.08.2022 року)

Комісія вирішила:

1. Власникам та балансоутримувачам захисних споруд цивільного захисту  (за окремим списком): активізувати роботу щодо приведення захисних споруд у належний стан до використання за призначенням, забезпечити захисні споруди необхідним обладнанням інвентарем, покажчиками місця знаходження та руху до них, засобами отримання інформації, зокрема, безкоштовним інтернетом.

Термін: до 15 вересня 2022 року

2. Відділу житлово-комунального господарства: звернутись до власників та балансоутримувачів захисних споруд цивільного захисту та надати письмові рекомендаціїї щодо приведення захисних споруд у готовність до використання за призначенням.

Термін: до 25 серпня 2022 року

3. Керівникам суб’єктів критичної інфраструктури: організувати роботу щодо утримання в постійній готовності захисних споруд цивільного захисту, призначених для укриття персоналу та приведення у готовність захисних споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення, найпростіших укриттів в житлових будинках, які розташовані біля них.

Термін: до 15 вересня 2022 року

4. Відділу організаційно-кадрової роботи апарату виконавчого комітету Ізяславської міської ради: забезпечити доведення до населення через засоби масової інформації, соціальні мережі, офіційні інтернет-ресурси інформації про місця розташування захисних споруд цивільного захисту, найпростіших укриттів, зокрема, про їх доступність для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення.

Термін: до 25 серпня 2022 року

5. Відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради, сектору культури та туризму Ізяславської міської ради: прискорити роботу щодо підготовки захисних споруд цивільного захисту, найпростіших укриттів, розташованих в навчальних закладах.

Термін: постійно

6. Власникам закладів з масовим перебуванням людей (супермаркети, ринки, заклади культури, спортивні та оздоровчі заклади): забезпечити укриття персоналу і, по можливості, відвідувачів. У разі відсутності власного укриття, забезпечити інформування про місця розміщення найближчих укриттів та нанесення показчиків руху до них.

Термін: до 15 вересня 2022 року

7. Відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі Ізяславської міської ради:забезпечити постановку на облік найпростіших укриттів згідно з вимогами законодавства.

Термін: постійно

8. Відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі Ізяславської міської ради спільно з балансоутримувачами захисних споруд та ГУ ДСНС України у Хмельницькій області: організувати проведення оцінки стану готовності фонду захисних споруд цивільного захисту, зокрема найпростіших укриттів, до використання за призначенням із складанням відповідних актів.

Термін: постійно

 

ІІ. Розглядаючи питання про стан забезпечення оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій на території Ізяславської міської територіальної громади та враховуючи рішення комісії з питань ТЕБ і НС Хмельницької ОДА (протокол №4 від 11.08.2022 року)

Комісія вирішила:

1. Відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі Ізяславської міської ради:

1.1. Організувати постійне уточнення та коригування списків посадових осіб, які підлягають оповіщенню у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації.

Термін: постійно

1.2. Уточнити існуючі схеми оповіщення населення Ізяславської міської територіальної громади та внести необхідні зміни.

Термін: до 25 серпня 2022 року

2. Відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради: закінчити виконання заходів із встановлення систем оповіщення у закладах освіти.

Термін: до 25 серпня 2022 року

 

ІІІ. Розглядаючи питання про стан підготовки  до дій з попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру під час експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства та інфраструктури в осінньо-зимовий період 2022-23рр. та враховуючи рішення комісії з питань ТЕБ і НС Хмельницької ОДА (протокол №4 від 11.08.2022 року)

Комісія вирішила:

1. Відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі Ізяславської міської ради, відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради, сектору культури та туризму Ізяславської міської ради, КУ «Центр надання соціальних послуг», КНП «Ізяславська МБЛ», КНП «Ізяславський центр ПМСД»: забезпечити завершення підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи протягом осінньо-зимового періоду 2022-23рр.

Термін: до початку опалювального періоду 2022-23рр.

2. КП «Ізяславтепломережа», Відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради, Сектору культури та туризму Ізяславської міської ради: забезпечити зменшення обсягів споживання природного газу на рівні, що на 10 відсотків менше загальних фіксованих обсягів природного газу, які були передбачені в минулому опалювальному періоді.

Термін: протягом опалювального періоду

3. Підприємствам, установам, організаціям та закладам комунальної форми власності: з метою економії скоротити витрати усіх енергоносіїв та використання ПММ до мінімуму необхідного  для забезпечення сталої роботи.

Термін: протягом опалювального періоду

4. КП «Житлокомунсервіс»: при ускладненні погодних умов  забезпечити 3-4 одиниці техніки підвищеної прохідності для доставки до населених пунктів Ізяславської міської територіальної громади медичних працівників, продуктів харчування, промислових товарів, ліків та транспортування породіль до медичних закладів.

Термін: до 25 жовтня 2022 року

5. КП «Житлокомунсервіс», відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі Ізяславської міської ради спільно з ГУ ДСНС України в Хмельницькій області: підготувати  до роботи стаціонарні пункти обігріву та створити запаси матеріалів, необхідних для їх функціонування, розмістити інформацію про місця їх розташування у засобах масової інформації.

Термін: до 25 жовтня 2022 року

6. Відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі Ізяславської міської ради спільно з Ізяславським РЕМ АТ «Хмельницькобленерго»: затвердити переліки об’єктів, які не підлягають відключенню від електропостачання, уточнити наявність резервних джерел електроживлення, їх технічну готовність, визначити порядок їх оперативного застосування.

Термін: до 30 жовтня 2022 року

7. Філіїзяславський райавтодор" ДП "Хмельницький облавтодор", КП «Житлокомунсервіс» спільно з відділом житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі Ізяславської міської ради: відпрацювати «Алгоритм дій у разі порушення автомобільного сполучення при виникненні природних стихійних явищ».

Термін: до 30 жовтня 2022 року

8. КНП «Ізяславська МБЛ», КНП «Ізяславський центр ПМСД», ПП «СІЛІЦЕЯ», ТОВ «МЕДІКС КОМПАНІЯ УПРАВЛІННЯ»: забезпечити завершення підготовки закладів охорони здоров’я до роботи в осінньо-зимовий період 2022-23рр.

Термін: до 25 жовтня 2022 року

9. КУ «Центр надання соціальних послуг»: налагодити системну роботу з малозахищеними верствами населення, які опинились в складних життєвих обставинах, багатодітними сім’ями, одинокими громадянами та інвалідами щодо забезпеченості їх засобами теплопостачання, перевірку стану пічного опалення, електропроводки та надання їм необхідної допомоги.

Термін: протягом осінньо-зимового періоду

10. Відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради, Ізяславській підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги  Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, КНП «Ізяславська МБЛ»: провести огляди та визначити придатність до експлуатації в осінньо-зимовий період шкільних автобусів та автомобілів швидкої медичної допомоги. Особливу увагу звернути на відповідність шин до сезону експлуатації.

Термін: до 15 листопада 2022 року

11. Суб’єктам критичної інфраструктури Ізяславської міської територіальної громади: відповідно до потреби забезпечити накопичення 3-х добового резерву паливо-мастильних матеріалів.

Термін: до 25 жовтня 2022 року

12. Філії "Ізяславський райавтодор" ДП "Хмельницький облавтодор", КП «Житлокомунсервіс», відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі Ізяславської міської ради: визначити та скласти перелік автомобільних доріг, де можливе ускладення дорожнього руху у зимовий період, а також перелік автомобілів підвищеної прохідності (тягачів) для буксирування транспортних засобів на ділянках доріг, де можливе ускладнення дорожнього руху.

Термін: до 30 жовтня 2022 року

13. Старостам старостинських округів, відділу організаційно-кадрової роботи апарату виконавчого комітету Ізяславської міської ради, КП «Житлокомунсервіс»: провести роз’яснювальну роботу щодо заборони розведення вогнищ на  стоянках відстою автомобільного транспорту та сільськогосподарських угіддях поблизу автодоріг.

Термін: постійно

 

IV. Розглядаючи питання про роботу МПК «Пожежник» Ізяславської міської ради та враховуючи лист  начальника 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Андрія САМПІРА №1077/35 від 01.08.2022 року

Комісія вирішила:

1. Начальнику МПК «Пожежник»: забезпечити роботу (чергування) МПК «Пожежник» на території Ізяславської міської територіальної громади;

1.1. Забезпечити цілодобове чергування працівників МПК «Пожежник»;

1.2. Забезпечити навчання працівників МПК «Пожежник» на базі АРЗ СП ГУ ДСНС України у Хмельницькій області  за напрямком «Спеціальна підготовка працівників місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони».

 

V. Розглядаючи питання про затвердження Плану заходів з підготовки житлового фонду Ізяславської міської територіальної громади до проходження осінньо-зимового періоду 2022/23рр. в умовах воєнного стану та враховуючи лист заступника голови Хмельницької ОВА Сергія ТКАЧУКА №98/38-22-4949/2022 від 03.08.2022 року

Комісія вирішила:

1. Затвердити План заходів з підготовки житлового фонду Ізяславської міської територіальної громади до проходження осінньо-зимового періоду 2022-23рр. в умовах воєнного стану.

 

VI. Про посилення роз’яснювальної роботи серед населення щодо вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 слухали: завідувачку Ізяславського відділення Шепетівського РВ ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Інну ДИШКАНТ щодо зростання рівня захворюваності на гостру респіраторну вірусну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2  населення Хмельницької області і Ізяславської міської територіальної громади зокрема, в результаті обговорення питання

Комісія вирішила:

1. КНП «Ізяславська МБЛ», КНП «Ізяславський центр ПМСД», ПП «СІЛІЦЕЯ», ТОВ «МЕДІКС КОМПАНІЯ УПРАВЛІННЯ», Відділу організаційно-кадрової роботи апарту виконавчого комітету Ізяславської міської ради: посилити проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Термін: постійно

 

Виконавцям зазначених заходів про результати інформувати Ізяславську міську раду через відділ житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі Ізяславської міської ради.

 

 

 

Перший заступник голови комісії                                Василь СЛОЖИНСЬКИЙ

 

Секретар комісії                                                                                 Олег ЯЩУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №1

до протоколу № 3 Комісії з питань

ТЕБ і НС Ізяславської міської ради

від 18 серпня 2022 р.

 

Список

присутніх на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ізяславської міської ради

18.08.2022 року

 

з/п

Посада    

ПІБ  

1.

Заступник міського голови, перший заступник голови комісії

Сложинський Василь Леонідович

2.

Заступник міського голови, заступник голови комісії

Божко Леся Володимирівна

3.

Начальник відділу ЖКГ, благоустрою, транспорту та торгівлі, секретар комісії

Ящук Олег Ігорович

4.

Керуючий справами  (секретар) виконкому, член комісії

Цись Олександщр Васильович

5.

Начальник фінансового управління, член комісії

Журавель Сергій Володимирович

6.

начальник 13 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, член комісії

Власенко Євген Вітлалійович

7.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради, член комісії

Гурський Олег Федорович

8.

Завідувач Ізяславського відділення Шепетівського РВ ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», член комісії

Дишкант Інна Миколаївна

9.

Заступник начальника  Ізяславського районного управління ГУ Держпроспоживслужби в Хмельницькій області

Яковчук Валентина Григорівна

Запрошені: заступник начальника відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Шепетівського РУ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Андрій Гошовський, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Шепетівського РУ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Володимир Новачук, начальник сектору превенції ВПД №2 Шепетівського РУП ГУ НП в Хмельницькій області Олександр Кашевар, директор КНП «Ізяславська МБЛ» Олександр Агапій, головний лікар КНП «Ізяславський центр ПМСД» Сергій Літвінчук, завідувач Сектору культури та туризму Ізяславської міської ради Валентин Соловйов, начальник Ізяславського РЕМ АТ «Хмельницькобленерго» Валерій Метельський, головний інженер КП «Ізяславводоканал» Ігор Приймак, директор КП «Ізяславтепломережа» Богдан Коцюбинський, юрисконсульт КП «Житлокомунсервіс» Олександр Загорський, начальник Філії "Ізяславський райавтодор" ДП "Хмельницький облавтодор" Михайло Кобрін.

 

 

 

Секретар комісії                                                                                         Олег ЯЩУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь