A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулось засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС

Дата: 23.08.2022 15:52
Кількість переглядів: 536

Фото без опису

Нещодавно відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Розпочалося засідання з обговорення питання про стан забезпечення укриття населення Ізяславської міської територіальної громади в захисних спорудах цивільного захисту в умовах воєнного стану.

З початку збройної агресії російської федерації проти України з метою визначення додаткових місць укриття населення Ізяславщини було проведено обстеження приміщень підвальних та цокольних поверхів різного призначення (багатоповерхові житлові будинки, заклади охорони здоров’я, освіти, культури, торгівельні центри тощо) приведення їх в належний стан та взяття на облік.

Для колективного укриття населення територіальної громади передбачається використання найпростіших споруд для колективного укриття населення та найпростіші споруди для індивідуального укриття членів сім’ї чи групи людей (приватні погреби, підвали, тощо).

Наразі в Ізяславській громаді на обліку перебуває 39 захисних споруд цивільного захисту, з них 20 – уже повністю облаштовані укриття.  Власники та балансоутримувачі захисних споруд цивільного захисту мають у стислі терміни завершити роботу щодо приведення захисних споруд у належний стан до використання за призначенням, забезпечити захисні споруди необхідним обладнанням інвентарем, покажчиками місця знаходження та руху до них, засобами отримання інформації, зокрема, безкоштовним Інтернетом. Те ж саме стосувалось укриттів закладів культури.

Не оминули увагою й закладів освіти громади. Наразі йде активна робота по підготовці укриттів, які мають бути забезпечені електрикою, штучним освітленням, системами вентиляції, відповідати санітарним та протипожежним нормам, тощо. Крім того при облаштуванні укриттів враховуються наявність запасного виходу, міцність конструкції, зручність для дітей. У ДСНС наголошують, що обладнання укриттів розраховується на безперервне перебування людей впродовж не менше 48 годин. До робіт по облаштуванню укриттів залучені педагогічні колективи, техпрацівники  та батьки. Загалом відповідні роботи з цього напрямку вже на завершальному етапі.

Що  стосується організації укриття для відвідувачів закладів з масовим перебуванням людей (супермаркети, ринки, заклади культури, спортивні та оздоровчі заклади), то власники закладів повинні забезпечити укриття персоналу і, по можливості, відвідувачів. У разі відсутності власного укриття, забезпечити інформування про їх місце знаходження та розміщення покажчиків руху до них.

Присутні учасники зібрання окремо зупинилися на питанні стану забезпечення оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій на території Ізяславської міської територіальної громади. В умовах військової агресії вкрай актуальним є питання своєчасного доведення інформації до населення про загрози різного характеру. Тому система оповіщення має працювати максимально якісно і своєчасно подавати сигнал про повітряну тривогу.

У поточному році за кошти місцевого бюджету було придбано 1 сирену оповіщення повітряної тривоги в м.Ізяслав. Крім того, наразі встановлюються системи оповіщення в окремих закладах освіти громади. Також діють канали сповіщення про повітряну тривогу на Ізяславщині:

Ізяслав ОПОВІЩЕННЯ (оперативні оголошення про повітряну тривогу та її відбій на Ізяславщині) https://invite.viber.com/?g2=AQAIyt7%2BwEDHpE7Mb0hSQ2sveZBio9dmY0UHFpraQQlBAMkHUqS4v5Upu%2FaIs1zv

Ізяславська міська рада (офіційна сторінка ради в соціальній мережі Facebook) https://www.facebook.com/radaiziyslav

Ізяславська міська рада у VIBER https://invite.viber.com/?g2=AQBzA5zU5s2oZE7SbdVyZHG6pysRWyRRlJ1AfrXoGBNoMjP3U4eAZMEwD4YGKN5V

Також для місцевих жителів Ізяславщини порекомендовано встановити мобільний застосунок «Повітряна тривога», який оперативно за допомогою звукового сигналу повідомляє про початок та кінець повітряної тривоги у конкретній громаді.

Так, на жаль, цього недостатньо. Проте по мірі можливостей вживаються відповідні заходи щодо усунення усіх недоліків, аби жителі громади мали можливість вчасно укритися та безпечно почуватися під час загрози.

У ході засідання комісії з питань ТЕБ та НС особливу увагу було приділено підготовці об’єктів житлово-комунального господарства та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2022/2023 років.

Наразі усі об’єкти забезпечення життєдіяльності населених пунктів громади працюють у штатному режимі. Збоїв в роботі об’єктів критичної інфраструктури не зафіксовано. На даний час триває підготовка об’єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери та інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 року. Станом на сьогоднішній день відсоток готовності становить орієнтовно 83%. У зв’язку із повномасштабним вторгненням окупантів на територію України нас очікує один із найскладніших опалювальних сезонів за всю історію незалежності України.

Запорукою успішної протидії надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення є система превентивних заходів, що включає постійний моніторинг ситуації у сферах відповідальності підприємств, установ, організацій громади; негайне реагування на початковій стадії виникнення аварій і недопущення їх переростання до рівня надзвичайних ситуацій; тощо. За результатами обговорення порушеного питання було затверджено План заходів з підготовки житлового фонду Ізяславської міської територіальної громади до проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 років в умовах воєнного стану.

Наступне питання порядку денного засідання стосувалося діяльності місцевої пожежної команди «Пожежник» Ізяславської міської ради. Ця місцева пожежна команда була створена ще у 2008 році з метою організації заходів із запобігання виникнення пожеж та їх гасіння, надання допомоги у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та небезпечних подій, ефективної роботи з організації та забезпечення пожежної безпеки на території діючого Білогородського старостинського округу.

За результатами обговорення порушеного питання прийнято рішення забезпечити цілодобове чергування працівників МПК «Пожежник» на території Ізяславської міської територіальної громади. Крім того їм необхідно пройти навчання на базі АРЗ СП ГУ ДСНС України в Хмельницькій області за напрямком «Спеціальна підготовка працівників місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони».

Завершилось засідання комісії питанням щодо посилення роз’яснювальної роботи серед населення щодо вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з метою запобігання поширенню цього вірусу на території Ізяславщини.

За результатами засідання комісії прийнято протокольне рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь