A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

КОМУНАЛЬНИКИ З ДЕПУТАТАМИ ОБГОВОРИЛИ ІСНУЮЧІ ТА ПОТЕНЦІЙНІ ПРОБЛЕМИ СЬОГОДЕННЯ

Дата: 19.08.2022 11:27
Кількість переглядів: 279

Фото без опису

Нещодавно відбулась зустріч депутатів міської ради з керівниками комунальних підприємств громади за участі міського голови та представників виконавчих органів міської ради, на якій було обговорено діяльність комунальних підприємств у першому півріччі 2022 року, а саме: КП «Ізяславводоканал», КП «Житлокомунсервіс», КП «Сошне», КП «Ізяславтепломережа».

У процесі зустрічі керівники підприємств ознайомили присутніх з результатами діяльності очолюваних ними підприємств у першому півріччі цього року, зупинилися на проблемних питаннях.

У цілому комунальні підприємства громади навіть незважаючи на умови воєнного стану та слабке фінансування мають певні здобутки. До прикладу, КП «Ізяславводоканал» за звітний період отримав прибуток від своєї діяльності у розмірі 592  тис.грн. Завдяки цьому вдається ремонтувати та відновлювати техніку, технологічне обладнання та устаткування, ремонтувати мережі водопостачання та водовідведення. У поточному році КП «Ізяславводоканал» придбало канало-прочищувальну машину, за допомогою якої мають змогу ефективно ліквідовувати затори в каналізаційних колекторах, діаметр яких складає до 300 мм. Було прокладено нові центральні трубопроводи з підключенням мешканців з встановленням вузлів обліку по вулицях Вокзальна (430 погонних метрів), Паоло Фонтани (43 погонних метри), 1 Травня та Ломоносова (по 200 погонних метрів). Підвищено тиск в системах водопостачання по місту Ізяслав. У першу чергу, це покращення відчули жителі багатоповерхових будинків, які щороку у весняно-літній період потерпали від відсутності води. 

Крім того, за звітний період найголовніше, що вдалось досягти – знизити споживання енергоресурсів та покращити ефективність трудових ресурсів. З цією метою проведено заміну застарілого насосного обладнання і переведено роботу частини водонапірних станцій (надалі ВНС) в автоматичний режим. Економія електроенергії за поточний період в порівнянні з аналогічним періодом минулого року становить 186,6 тис/кВт. А це фактично третя частина від усієї спожитої електрики за півріччя минулого року. На даний час підприємство не має заборгованості із заробітної плати та за спожиті енергоносії. Крім того, ліквідована майже уся заборгованість перед постачальниками та підрядниками, яка ще рік тому була більше пів мільйона гривень.

КП «Житлокомунсервіс» - підприємство, яке створене на базі раніше існуючих КП «Комуненерго» та КП «Житлосервіс» та фактично у новому вигляді розпочало свою роботу лише 1 червня поточного року з метою оптимізації трудових, технічних ресурсів, що в кінцевому результаті дозволить надавати якісніші послуги населенню та утримувати в належному стані територію громади. На жаль, саме це підприємство в умовах воєнного стану не має належного фінансування на оновлення матеріально-технічної бази.

Що стосується планів на майбутнє, то на друге півріччя заплановано:

-        проведення грейдерування та ямкового ремонту доріг. У стадії заключення десять договорів з підрядниками на проведення робіт з виконання аварійно-відновлювальних робіт та експлуатаційного утримання автомобільних доріг в м.Ізяслав;

-        облаштування контейнерних майданчиків в сільських населених пунктах Ізяславської громади по мірі оновлення контейнерного парку;

-        вивчення питання щодо підготовки необхідної документації на сміттєзвалища в селах громади.

На жаль, є підприємства, які за звітний період отримали збитки. До прикладу діяльність КП «Ізяславтепломережа», фінансовий результат  діяльності якого склав 75,1 тис.грн. збитків. Але це жодним чином не впливає на подальшу стабільну роботу підприємства. Так, враховуючи збитковість, підприємством проводяться заходи з економії коштів: зменшено фонд заробітної плати та штатної чисельності працюючих на 2 штатні одиниці; припинено на період воєнного стану здійснення будь-яких стимулюючих доплат працівникам, надання інших та додаткових оплачуваних відпусток.

Із позитивних моментів є зменшення використання кількості (у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року):

-        природного газу - на 215,6 тис. м.куб.;

-        води - на 121,9 м.куб.;

-        електроенергії  - на  7,4 тис.кВт.год.

Враховуючи підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді  2021-2022 рр.  встановлені тарифи на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії для категорії «населення»  не застосовувались та залишились на рівні діючих тарифів  з 2018 року.

Підприємством для покращення фінансового стану також ведеться претензійно-позовна робота щодо стягнення заборгованості за надані підприємством послуги. За І півріччя стягнуто 58,3 тис. грн, пред’явлено 9 претензій на суму 190,4 тис. грн.

Що стосується діяльності КП «Сошне», то за звітний період підприємство реалізовано 256,56 м.куб. деревини на загальну суму 345 894 грн. Під час весняного комплексу робіт було висаджено більше 6400 штук дуба звичайного, проведено основні лісовпорядкувальні роботи.

Слід зазначити, КП «Сошне» є тим базовим підприємством, на основі якого здійснюються заходи щодо об’єднання усіх лісокомунальних підприємств, які існують на сьогоднішній день у громаді. І процес об’єднання уже розпочато. На сьогодні підприємство фактично здійснює догляд та охорону лісових масивів не лише у Сошному, а й у Поліському, Радошівці та Мислятині.

На жаль, в умовах воєнного стану та припинення роботи деяких державних реєстрів та контролюючих органів не вдалось завершити повне об’єднання лісокомунальних підприємств. У майбутньому КП «Сошне» здійснюватиме догляд та охорону лісових масивів загальною площею близько  1600 га.

Слід зазначити, що підприємством проводиться активна робота щодо надання допомоги усій громаді у проведенні благоустрою. Так, у селах Сошне, Криволука, Поліське було відремонтовано та почищено 7 криниць громадського користування. У с.Поліське замінено лавки на зупинках громадського транспорту, замінено дерев’яний настил біля джерела, яким користуються місцеві жителі. Підприємством було виготовлено дерев’яні елементи дитячих майданчиків у вигляді дитячих машинок, які було встановлено у м.Ізяслав, всього 6 шт.

Усі звіти активно обговорювались за участі міського голови, працівників виконавчих органів міської ради та депутатів, яких, на жаль, було не так багато. Найактивнішим депутатом в процесі роботи був Валентин Паньковський, який долучився до обговорення кожного звіту та надав багато пропозицій з вирішення тих чи інших питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь