A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Завершено об’їзд закладів освіти Ізяславщини

Дата: 16.08.2022 14:24
Кількість переглядів: 401

Фото без опису

Щороку у серпні керівництвом громади проводиться обстеження закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти на предмет готовності до нового навчального року. Розуміння готовності до навчального процесу сьогодні зовсім інше. Два роки заклади освіти переживали онлайн-навчання через пандемію, наразі маємо черговий виклик — пов'язаний із повномасштабним вторгненням окупантів на територію України. Оскільки навчальні заклади Ізяславської міської територіальної громади повинні відповідати новим вимогам (обов’язкова наявність в них укриттів), проводяться заходи щодо посилення безпеки дітей та педагогічних колективів.

Ще у червні після першого об’їзду навчальних закладів керівники закладів освіти Ізяславщини отримали рекомендації щодо усунення недоліків в облаштуванні тимчасових укриттів та виконання необхідних заходів із їх облаштування, а також підготовки закладів до навчального року. Якщо навчальний заклад не відповідатиме вказаним вимогам, його двері можуть не відкритися для офлайн. 

Тож з метою визначення готовності освітніх закладів громади до нового навчального року, з 09 по 12 серпня  спеціальною комісією на чолі із заступником міського голови Лесею Божко, до складу якої увійшли спеціалісти різних служб громади, здійснено огляд всіх закладів дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти.

Наразі йде активна робота по підготовці укриттів, які мають бути забезпечені електрикою, штучним освітленням, системами вентиляції, відповідати санітарним та протипожежним нормам, тощо. Крім того при облаштуванні укриттів враховуються наявність запасного виходу, міцність конструкції, зручність для дітей. У ДСНС наголошують, що обладнання укриттів розраховується на безперервне перебування людей впродовж не менше 48 годин. До робіт по облаштуванню укриттів залучені педагогічні колективи, техпрацівники  та батьки. Загалом відповідні роботи з цього напрямку вже на завершальному етапі.

Під час об’їзду особлива увага приділялася покращенню стану матеріально-технічної бази закладів освіти. Були оглянуті харчоблоки, їдальні, котельні, спортивні і актові зали, кабінети НУШ, навчальні кабінети, приміщення і території закладів. Також, перевірено стан протипожежної та електробезпеки, підготовку до осінньо-зимового опалювального періоду (системи опалення, запаси вугілля і дров).

Учасники об’їзду відмітили належний рівень підготовки закладів освіти до нового навчального року, в усіх закладах проведено відповідні роботи, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, створено комфортні умови для навчання та виховання дітей, здійснено заходи з енергозбереження.

Крім того огляд навчальних закладів дав можливість побачити глобальні проблеми освітніх установ, які в майбутньому буде внесено до плану зміцнення матеріально-технічної бази з метою їх вирішення.

Отже, оглянуті заклади освіти в цілому відповідають санітарно-гігієнічним нормам, мають матеріально-технічне забезпечення для початку навчального року та успішного проведення навчально-виховного процесу у новому навчальному році. В цілому огляд освітніх закладів залишив позитивні враження. Проте до початку нового навчального року необхідно ще вирішити певні проблеми, усунути недоліки, в окремих закладах  завершити відповідні роботи.

Фото без описуЗа результатами огляду буде складено акти перевірки готовності навчальних закладів до роботи в новому навчальному році.

Цьогорічний навчальний процес на Ізяславщині буде організовано за змішаною формою – очно-дистанційною. Окрім цього, наразі проводяться опитування батьків про те, якій формі навчання вони надають перевагу. Дистанційна форма навчання також продовжиться у тих навчальних закладах, де немає можливості облаштувати укриття для дітей та персоналу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь