A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Громада Свято-Пантелеймонівського храму міста Ізяслав відзначила своє престольне свято

Дата: 10.08.2022 15:23
Кількість переглядів: 459

Фото без опису

9 серпня релігійна громада Свято-Пантелеймонівського храму міста Ізяслав (Ізяславське благочиння Хмельницької єпархії Православної Церкви України) вшанувала свого небесного покровителя, святого великомученика та цілителя Пантелеймона. Для прихожан це дуже визначна подія, адже разом зі своїм настоятелем віряни доклали великих зусиль, щоб збудувати та облаштувати Дім Божий.

На свято до храму завітав преосвященний Павло, єпископ Хмельницький та Кам’янець-Подільський Православної Церкви України, щоб соборно із групою священнослужителів Хмельницької та Тернопільської єпархій та парафіянами храму і численними гостями вославити Всевишнього й відслужити Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого.

На церковному подвір'ї зустріли єпископа Павла прихожани, висловивши щирі слова подяки за архіпастирський візит. У самому храмі до архіпастиря зі словами вдячності звернувся настоятель митрофорний протоієрей Володимир Ковальчук, запросивши єпископа очолити святкове Богослужіння та помолитися за Україну та благочестивий народ, за українських воїнів та визволення нашої Батьківщини від нашестя окупантів, за Ізяславщину та його жителів.

Після чого у співслужінні духовенства було відслужено Божественну літургію. Після цього відбулась хресна хода навколо парафіяльного храму вмч. і цілителя Пантелеймона. По звершенні хресного ходу єпископ Павло привітав присутніх зі храмовим святом, подякував за спільну молитву і побажав, щоб благодать Святого Духа зійшла в цей величний день на людей, очищаючи від усякої скверни, і наповнила серця Божими чеснотами та прагненням до духовного життя. Також у своєму слові керуючий Хмельницькою єпархією закликав Боже благословення на настоятеля, парафіян, фундаторів та жертводавців парафії.

Своєю чергою настоятель храму протоієрей Володимир Ковальчук від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за візит і спільну молитву.

Також присутніх із святом привітав Ізяславський міський голова Серій Шлегель, високо оцінивши внесок вірян Православної Церкви України у справу утвердження української державності.

Фото без описуЗавершилося богослужіння уставним многоліттям та молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

Закінчилось усе святковим частуванням, яке приготували прихожани храму та члени громадської організації «Ізяславське козацьке товариство».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь