Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Щоденні будні комунальників

Дата: 04.08.2022 10:23
Кількість переглядів: 410

Фото без опису

Попри воєнний стан та обмежене фінансування, комунальні служби продовжують піклуватися про належний стан інфраструктури і комфортний життєвий простір у місті та селах нашої громади.

Так, у літній період  у комунальних служб побільшало робіт. Вичищають від сміття вулиці/провулки, обрізають гілля дерев, яке заважає пішоходам та велосипедистам, прополюють та підживлюють клумби, ремонтують дитячі та спортивні майданчики, вирізають чагарники, скошують трав’яний покрив... І це тільки невеликий перелік усіх робіт, що вони виконують.

Порівняно із минулим роком, цьогоріч, на жаль, не вдається реалізовувати усі намічені плани, аби в громаді було комфортно та затишно. І це помічають місцеві жителі. У зв’язку із війною чимало працівників комунальних служб мобілізовано; обмежено фінансування (місцевих, обласних та державного бюджетів). Наразі кошти з місцевого бюджету спрямовують на різні заходи мобілізаційно-оборонного напрямку, а також на фінансування  захищених  статей видатків.

Дуже приємно, що на Ізяславщині є свідомі та небайдужі мешканці та підприємці, які без нагадування прибирають свої господарські двори та прилеглі до них території. Часом й допомагають нашим комунальним службам у проведенні благоустрою в громаді.

Проте, як не прикро про це говорити, через байдужість самих мешканців громади багато з наших вулиць/провулків й прилеглих до них територій інколи нагадують скоріше сміттєзвалища, ніж зони життя та відпочинку.

Відповідно до Правил благоустрою нашої громади, кожен мешканець зобов'язаний прибирати сміття навколо свого будинку та на прилеглій території, косити траву, проводити відповідну обрізку дерев, прибирати з вулиць будівельні матеріали тощо.

Будьте розсудливі, припиніть смітити, особливо на природі, коли відпочиваєте, не утворюйте сміттєзвалища. Провідайте своїх померлих рідних на кладовищах та впорядкуйте і там територію.

Фото без описуКоли кожен із нас щодня дбатиме про благоустрій, то ми всі разом зробимо навіть неможливе. Не "зараз", не "завтра", не "з понеділка", а саме сьогодні! Давайте оберігати та цінувати землю, на якій живемо, за яку боряться наші відважні захисники-земляки. Давайте доведемо, що ми європейці і вміємо жити цивілізовано! Тільки разом ми можемо зробити населені пункти громади охайними і чистими! Адже всі ми хочемо жити в громаді, де гарні будинки, чисті вулиці, доглянуті пам'ятники, квітучі сади та впорядковані зелені зони.

Ось частина фотозвіту за останні два тижні із того, що встигли сфотографувати, як працюють наші комунальні служби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь